Може ли да се храним здравословно, вкусно и бюджетно? - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Може ли да се храним здравословно, вкусно и бюджетно?
Автор: Peika.bg
Може ли да се храним здравословно, вкусно и бюджетно?

 „50 здравословни рецепти“ от YouTube фурията Йоана Йокко предизвика истинска сензация още преди появата си.

Луксозното издание на „50 здравословни рецепти“ – първата книга на едно от най-популярните лица в българския YouTube Йоана Йокко, позната още като Леля –  предизвика истински фурор още преди появата си.

След като първи тираж беше изчерпан за часове след обявяване на предварителните поръчки, книгата, която може да накара дори и баба ви да прояде киноа, вече може да бъде открита на пазара.

В нея читателите ще открият 100% „Леля approved” рецепти, с които духовитата и безкомпромисна Йоана ще убеди дори и най-върлите скептици, че здравословното хранене не е някаква странна и недостъпна концепция, а напротив, то е просто, икономично и вкусно. При това без задължително да включва месни продукти.

 „Има огромна разлика между здравословното хранене и токсичната култура на диети и ограничения. В тази книга съм събрала любими рецепти, с които можете да разнообразите менюто си и да започнете своя път към най-добрата версия на себе си!“

Подбирайки някои от любимите си рецепти, любопитни факти и полезна информация за използваните от нея продукти, Йоана ще ви направи част от причудливия свят на храната, която трябва да бъде наш приятел, а не враг.

От тази книга ще научите:

·         Как да накарате и броколите да са секси;

·         Що е то стек от целина и защо не е по-лош пържолите;

·         Що е то мъфини с моркови и защо те са по-добри от любимия ви шоколад;

·         Как да направите и най-семплата салата в истинско пиршество с помощта на родни и екзотични подправки;

·         Как да направите и най-семплата салата в истинско пиршество с помощта на родни и екзотични подправки;

·         Най-вече как да не губите време в кухнята, но да получавате всички вещества, от които тялото ви се нуждае;

·         И не на последно място – да се обичате.

„50 здравословни рецепти“ е перфектният подарък, с който да стартирате годината или просто първата стъпка към визията на свежа аспержа, която всеки един от нас заслужава. Защото едно е сигурно:  „Днес е чудесен ден да избереш най-доброто за себе си! Лелчи е с теб!“

Из „50 здравословни рецепти“ от Йоана Йокко

Може ли да се храним здравословно, вкусно и бюджетно?

Здрасти хора, Лелче here!

С огромно вълнение ви представям тази книга. В нея ще откриете любимите ми здравословни рецепти – вкусни и засищащи, без да са нито сложни, нито скъпи. Здравословното хранене е моя голяма страст от години. За мен то е проява на самоуважение и грижа. Има огромна разлика между здравословното хранене и токсичната култура на диети и ограничения, като в основата е самата настройка и отношение „ще спазвам диета, защото не си харесвам тялото“ или „ще се храня по-здравословно, защото тялото ми заслужава да се погрижа за него“. При първото твърдение доминира желанието да се харесаме на някого или да се доближим до стереотип, а при второто – желанието да се погрижим за себе си. Защото телата ни са страхотни, без значение от формата и размера! Тялото е единственото място, в което трябва да прекараме живота си. Можем да сменим апартамента, града, държавата и дори континента, но не и тялото си. Не сте ли съгласни тогава, че точно за него трябва да се грижим най-добре? Храната е удоволствие, храната е необходимост и вдъхновение. Тя сплотява семействата ни по празниците, разкрива ни различни култури, когато пътуваме, дава ни не само енергия, но и емоция.

Набързо ще засегна и темата за броене на калории – аз лично никога не съм го правила. Здравословното хранене предполага, че ядем качествени и полезни за тялото ни храни. Калориите не са показател за качеството на храната, а само за количеството енергия, която получаваме от нея.

Ето 2 примера за обяд от 300 калории:

обяд 1 (300 ккал) = 65 г шоколад

обяд 2 (300 ккал) = 2 варени яйца, 180 г салата от домати и краставици (овкусена), филийка пълнозърнест хляб.

Следите ли ми мисълта? Това, че за обяд си приел малко калории, не означава задължително, че си обядвал здравословно. Обяд 1 ще повиши кръвната захар, не засища, няма особена (положителна) стойност за тялото; обяд 2 засища значително по-добре, ще даде на тялото протеини, въглехидрати, фибри, витамини и минерали.

В тази книга съм събрала любими рецепти, с които можете да разнообразите менюто си и – надявам се – да откриете, че здравословното хранене не е някаква странна и недостъпна концепция, а напротив, то е просто, икономично и вкусно.

Искрено вярвам, че това да сме най-добрата версия на себе си, започва именно с храната, която ежедневно консумираме. Тя влияе както на физиката, така и на психиката ни.

Днес е чудесен ден да избереш

най-доброто за себе си!

Лелчи е с теб!

Морковени мъфини

Може ли да се храним здравословно, вкусно и бюджетно?

Необходими продукти:

3 – 4 моркова

1 ч.ч. брашно от овесени ядки

½ ч.ч. фино смлени овесени ядки

2 яйца

1 ч.ч. кисело мляко 2%

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода

1 ч.л. канела

½ с.л. есенция ванилия

3 – 4 с.л. мед

сокът от ½ портокал

Начин на приготвяне:

Може ли да се храним здравословно, вкусно и бюджетно?

В купа смесваме всички сухи съставки и ги разбъркваме много добре. Настъргваме морковите и към тях прибавяме яйцата и киселото мляко. Разбиваме, докато съставките се смесят добре, след което добавяме сухите. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Разпределяме сместа във формички за мъфини и печем 30 минути на 220 градуса.

Може да сложите малко парченце черен шоколад в средата на всеки мъфин, преди да изпечете.

Може ли да се храним здравословно, вкусно и бюджетно?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин