Как да се храним здравословно докато пътуваме? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да се храним здравословно докато пътуваме?
Автор: Peika.bg
Как да се храним здравословно докато пътуваме?

Когато пътувате по работа не винаги е лесно да получите достъп до пресни, богати на хранителни вещества, домашно приготвени храни, които можете да си приготвите вкъщи. 

Но въпреки че може да бъде по-предизвикателно да намерите здравословни варианти на летище, жп гара или в непознат град, храненето е от изключително важно значение, за да засилите енергията си, да захранвате мозъка си и да избегнете здравословни проблеми. Не само е възможно да го направите, но е от решаващо значение за постигането на вашите  здравословни цели.

Потърсете менюто предварително

Предварителната проверка и подготовка са ключови. Преди пътуване отделете малко време, за да проучите възможностите за хранене на летището, хотела и квартала, които ще посетите. Това ще ви позволи да откриете здравословни места и опции на менюто, така че да знаете къде точно да отидете и какво да поръчате. Плюс това помага да се елиминира вземането на решения в последния момент и да се избегнат нездравословни изкушения.

Резервирайте хотел, който е в близост до супермаркет или магазин за хранителни стоки, за да можете да вземете малко пресни плодове, когато почувствате глад. 

Вземете свои плодове и зеленчуци

Носете здравословни храни, вместо да разчитате на летищата и самолетите. Те включват пресни плодове, ядки, семена, сушени плодове и дори сушени зеленчуци. 

Опитайте с периодично гладуване

Най-добрият начин да се храните здравословно, докато пътувате през летищата, е да постите, докато не достигнете дестинацията си. Бързото темпо на летищата и обичайната липса на здравословни възможности е предизвикателство, затова се насочете към пиенето на повече вода, кафе или чай. Ако опитвате това за първи път, вземете със себе си шепа бадеми. Това ще ви помогне да излъжете глада! Пийте и много вода.

Носете си собствена бутилка с вода

Ключът към оцеляването при пътуване е хидратацията. Вземете си преносима стъклена бутилка с вода, която можете да вземете със себе си. Те са лесни за почистване и щадящи за околната среда.

Посетете местния магазин за хранителни стоки

Местните хранителни магазини винаги продават плодове и ядки, така че да имате добри възможности под ръка, когато сте далеч от дома. 

Поискайте хладилник в хотелската си стая

Да се придържате към здравословни навици по време на пътуване е истинско предизвикателство, затова резервирайте хотел, в който има микровълнова фурна и хладилник в стаята. Намерете най-близкия малък пазар и вземете няколко здравословни неща, които да приберете.

Носете разнообразни ядки

Когато човек иска да поддържа здравословни навици по време на пътуване е важно да е запасен със здравословни алтернативи. Например това може да е асортимент от ядки: бадеми, орехи и шам-фъстък. По този начин винаги имате нещо здравословно за хапване. Храненето, докато сте на път, никога не е същото, както когато сте вкъщи, но поне по този начин можете достатъчно добре да поддържате добрите си навици. 

Яжте лека храна в първия ден

Яжте лека храна в първия ден на ново място, особено ако сте в непозната страна, докато не разучите местните магазини и места за хранене.

Наблегнете на храни с фибри и протеини

Тези храни са по-хранителни и ще ви държат сити за по-дълъг период от време, така по-лесно ще избегнете нездравословното хранене.

Всичко в умереност

Малка стъпка към приоритизиране на здравето, докато пътувате, е свързана с баланса. Не винаги вземайте асансьор, когато стълбите са опция и не винаги избирайте калорично хранене, когато в менюто фигурира нещо по-здравословно. „Всичко в умереност“ е добро мото, което трябва да следвате, когато пътувате. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин