Муизенберг е природа и история в едно - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Муизенберг е природа и история в едно
Автор: Peika.bg
Муизенберг е природа и история в едно

Муизенберг е предградие на Кейптаун, Южна Африка, което е истински рай за туристи по няколко причини. Първата е свързана с уникалната, красива плажна ивица с дължина 20 километра, която се счита за родното място на сърфа в Южна Африка и днес има сърфистска общност, ситуирана на популярния Сърфистски ъгъл. Плажът е голям, красив, а цветните постройки по него само му придават още по-позитивно излъчване.

За любителите на скалното катерене това място също е отлично, защото точно над бреговата ивица се издигат стръмни скали, които са подходящи за този спорт.

От друга страна, в Муизенберг има малко, но стари сгради, свързани с историята на република Южна Африка.

37176

Пощенската станция, наречена на местния език Хет Постис, е една от най-старите сгради в страната. Тя е била построена около 1742 година от Холандската източноиндийска компания като данъчно управление за фермерите от района, които са плащали там, преди да отидат да продават стоката си на брега. Един от първите шефове на станцията е бил сержант Маус, откъдето Муизенберг взима името си. Сградата по-късно е била полицейски участък, бордей, хотел и частна къща, а днес в нея има малка колекция снимки и предмети, свързани с ранните дни на селището.

37177

Хет Постис

В Муизенберг е и вилата на Сесил Роудс – британски бизснесмен, политик и диамантен крал от 19-и век, на когото е била кръстена територията Родезия, в която днес се разполагат държавите Замбия и Зимбабве. Той е купил вилата в Муизенберг, за да прекарва ваканциите си там, а в последстиве умира в същата сграда през 1902 г. Вилата е запазена и превърната в музей, посветен на живота на Роудс.

37179

Вилата на Роудс

Третото историческо място в областта е мястото на Битката за Муизенберг, която започва през юни 1795 година и завършва три месеца по-късно с първата окупация на Кейптаун от англичаните. С нея започва период на британския контрол над областта, който в последствие се разпростира из цяла Южна Африка. Днес на мястото на битката има останки от форт, построен от холандците през 1795 година и разширен от британците в годините след 1796 г.

37178

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин