Музей "Игра на тронове" отвори врати в Сплит - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музей "Игра на тронове" отвори врати в Сплит
Автор: Peika.bg

След като Дубровник, Шибеник или Клис станах декор за снимките на култовия сериал "Игра на тронове", Хърватия получи още една наслада за феновете на поредицата. Преди 10-ина дни в Сплит бе открит тематичен музей, посветен на сериала.

Новооткритият музей се състои от 300 кв. м. площ, на която са изложени над 100 експоната. С черни стени, приглушени светлини и мистични аромати на кедър и жасмин, музеят ви пренася в едно зловещо царство от Средновековието. Собственикът Лука Галич смята, че музеят ще впечатли всеки посетите и особено феновете на "Игра на тронове".

По създаването на музея са работили над 40 души - всички големи фенове на сериала. В него има множество уникални и интересни експонати, включително снимки, направени от премиери и предмети, които са използвани по същия повод. Изложени са още копия на оръжия и облекла.

Фигури на героите в естествения им размер и още много предмети, точно копие на използваните в сериала, са сред експонатите. Феновете могат да се снимат до реалистичните скулптури на Денерис, Джон Сноу, Тирион, Ходор и други. 

Разхождайки се в петте тематични стаи на музея, посетителите започват от Meereen (вдъхновен от Сплит), преместват се в King's Landing (вдъхновен от Дубровник) и след това отиват на север: до Winterfell, Beyond the wall и Weirwood Tree. Там експонатите варират от каски до мечове, черепи, костюми, модели на града и доспехи.

Посещението в музея може да премине и в компанията на екскурзовод, който да ви разкаже интересни подробности за сериала, заснемането му и героите. 

Музеят се намира на ул. "Босанска" 9 и е отворен всеки ден между 9 и 22 часа. Допълнителна информация можете да получите на телефон 099 69 40 312.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин