Музикален карнавал в Момбаса, Кения - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музикален карнавал в Момбаса, Кения
Автор: Елена Исаева

Момбаса е вторият по големина град в Кения, важен транспортен и туристически център. Градът е рзположен на остров, като е свързан чрез няколко моста със сушата. Това е едно екзотично място, където ще искате отново да се върнете. Със своите безкрайни плажове, коралови рифове, многбройни стада делфини, които може да се наблюдават, остава завинаги в сърцето. Около Момбаса се намират едни от най – хубавите курорти на Кения. С тропическата си растителност, фин пясъчен плаж са идеална предпоставка за релакс и забавления. Градът има богато архитектурно и историческо наследство.

 

Ако искате да избягате през зимата някъде на топло, то Момбаса, Кения определено е вашата дестинация. Ще имате невероятната възможност да плувате с делфини и китови акули. И не само това. Ако организирате почивката си през месец неомври, ще бъдете приятно изненадани от Карнавала на фолклора и музиката. Той се провежда всяка година. Изграждат се огромни платформи, които преминават като процесия по улиците на града. Събират се артисти и изпълнители от различни племена и етноси от цяла Кения, за да покажат уменията и талантите си. Организира се пазар на ръчно изработени произведения на изкуствата и занаятите, модни изложения, където се представят ръчно изработени тоалети, аксесоари, обувки, чанти, правят се домашни гастрономически изкушения и други. Разбира се фестивалът не минава и без интересни спортни състезания. Организира се и морска регата.

Музикален карнавал в Момбаса, Кения
Снимка: pixabay.com

 

На карнавала можете да чуете всякакви ритми и музикални стилове от Източна Африка, от хип – хоп до групи, свирещи таараб, която е традиционната музика на племето суахили. Музиката таараб показва влиянието на Занзибар, към който Момбаса е принадлежал до 1963 г., а от тогава до днес вече е в пределите на независима Кения.

Фестивалът завършва с грандиозен финал на булевард Мои, където всички шестващи процесии от различните етнически и религиозни общности се събират и изпълняват пищно шоу пред събралите се зрители. Изпълват с цветове, колорит, разнообразие от танци, изпълняват етно, фолклорна и всякаква друга музика. Забавата продължава цяла нощ на открито под звездите. Настроението е доста приповдигнато. Музика звучи от баровете и заведенията в града. Хората се веселят, хапват от предоставените им вкусотии. Целият град се оглася от тази шумна и жизнерадостна веселба.

Музикален карнавал в Момбаса, Кения
Снимка: pixabay.com

Ако искате и вие да се почувствате като местен, да учасвате в това неповторимо музикално и танцувално шоу, да изпитате екстаз от тази невероятна еуфория, то не се колебайте, правете резервация и стягайте куфарите за Момбаса. Няма да съжалявате.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин