Мюсюлманският тур в Будапеща (видео) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мюсюлманският тур в Будапеща (видео)
Автор: Peika.bg
Мюсюлманският тур в Будапеща (видео)

Необичайни туристически екскурзии набират все по-голяма популярност в Европа!

В унгарската столица Будапеща например може да се включите в пешеходна разходка из типичните за мюсюлманската общност места, в дунавския град. Целта на туровете е да се насърчи преодоляването на религиозната нетърпимост и резервираност към мюсюлманите.

Може и да не очаквате, но тази екскурзия бързо става хит сред туристите. Будапеща обаче предлага повече от 30 варианта за разходка из архитектурните и културни средища както на мюсюлманската, така и на еврейската общност.

Турът се казва „Мюсюлманите, които живеят сред нас“ и включва посещението на джамии, молитвени домове, типични арабски сладкарници и пазари. Изповядващите исляма в Унгария наброяват около 40 000 души, като числото леко се е повишило след имигрантската вълна през 2015 г. Голяма част от новопристигналите са млади хора, които са получили бежански статут в страната и са се записали в местните университети. Въпреки това ксенофобията и нетърпимостта към имигрантите в Унгария расте.

Организаторите на нетрадиционните турове са категорични, че ще продължат борбата с предразсъдъците. Споделят, че на туристическите обиколки се записват предимно хора с висше образование, които имат желание да се докоснат до различна култура.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин