На екскурзия с автобус или самолет? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На екскурзия с автобус или самолет?
Автор: Николина Рускова
На екскурзия с автобус или самолет?
Снимка: Ashley Campbell

Всяко пътуване започва с избора на дестинация и уреждането на престоя. Как обаче да решим с какъв транспорт да достигнем желаното място? Представяме ви няколко фактора, които ще ви помогнат да се справите с дилемата автобус или самолет.

На път с автобус…

Всеизвестен факт е, че пътуването с автобус се отразява по-добре на джоба. При това много от автобусните компании предлагат намаления при закупуване на двупосочен билет. За сметка на това обаче, ако отивате на някое по-далечно място, пътуването може да се окаже доста продължително и изморително. Но с приятна компания, часовете ще се изнижат неусетно. Сами сте? Не се тревожете – вероятността да срещнете интересни персонажи сред другите пасажери и да чуете неподозирани истории е огромна.

Прочетете още: 15 забавления за дълъг преход с автобус

Хората, които обичат да прекарват време със собствените си мисли, също ще се насладят на дългия път – ще имате пре-е-eдостатъчно време да се отдадете на размисли. За спонтанните автобусът също е добър избор. Събуждате се и решавате, че ви се ходи до Унгария. Е, имате голям шанс да си намерите автобусен билет в последния момент. При това без оскъпяване на редовната му цена. Бонус са и интересните места и красивата природа, които можете да видите по пътя. Може дори да зърнете известни забележителности, когато автобусът минава през градовете.

Да не забравяме и, че когато пътувате с автобус, можете да си вземете повече багаж.

…или пък със самолет

Самолетите, от друга страна, са по-бързи. Но и по-скъпи. Билетите обикновено трябва да се запазят доста преди самото пътуване. Това изисква предварително и подробно планиране на приключението. Трябва да пристигнете на летището най-малко час преди полета, за да чекирате багажа си и да преминете проверката за сигурност. Не забравяйте и редицата изисквания за съдържанието, теглото и размерите на пътните чанти. Самото излитане и приземяване могат да предизвикат дискомфорт при някои хора поради рязката смяна на налягането и височината. По време на полета обаче ще имате възможност да се насладите на уникална гледка – синьо небе и пухкави облаци с причудливи форми! Ще видите и земята от птичи поглед, което също е немалка награда.

Самолетът прекосява големите разстояние по-бързо, което ви дава възможност да прекарате повече време на избранoто от вас място. Самото пътуване с автобус пък представлява истинско приключение! Затова какъвто и транспорт да изберете, не пропускайте да се насладите на почивката си, да натрупате интригуващи истории  и да се забавлявате подобаващо!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин