На кафе в Рим – кои са най-дoбрите кафенета - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На кафе в Рим – кои са най-дoбрите кафенета
Автор: Елена Исаева

Рим, град, известен със своята богата история, зашеметяваща архитектура и възхитителна кухня, също е дом на оживена култура на кафенета. От очарователни еспресо барове до исторически заведения, градът предлага множество възможности за любителите на кафето и тези, които търсят уютно място за почивка. Ето някои от най-добрите кафенета в Рим, всяко със своя уникален чар и характер.

Antico Caffè Greco:

На кафе в Рим – кои са най-дoбрите кафенета
Снимка: pixabay.com

Основано през 1760 г., Antico Caffè Greco носи титлата на най-старото кафене в Рим. Разположен близо до Испанските стъпала, това историческо заведение е било посещавано от литературни гиганти като Байрон, Кийтс и Гьоте. Разкошният интериор на кафенето, украсен с антични мебели и класически произведения на изкуството, създава атмосфера, напомняща за една отминала епоха. Насладете се на чаша еспресо, докато се потапяте в атмосферата, която е омагьосвала посетителите от векове.

Caffè Sant'Eustachio:

Сгушено близо до Пантеона, Caffè Sant'Eustachio е любимо заведение, известно с изключителното си кафе. Кафенето сервира характерната си смес от 1938 г., направена по тайна рецепта. Кафените зърна са изпечени до съвършенство, произвеждайки богата и ароматна напитка. Местните и посетителите се тълпят в това кафене за автентично римско кафе изживяване.

Roscioli Caffè Pasticceria:

Част от известната пекарна Roscioli, Caffè Pasticceria е приятен рай за любителите на сладкиши. Разположено в сърцето на историческия център на Рим, това кафене предлага разнообразие от възхитителни сладкиши, торти и бисквити. Съчетайте сладките си лакомства с прецизно изработена чаша кафе за едно приятно удоволствие.

Sant'Eustachio Il Caffè Tazza d'Oro:

Tazza d'Oro, разположен близо до Пантеона, е друг скъпоценен камък в кафе сцената на Рим. Това кафене е известно със своята granita di caffè con panna - освежаващо студено кафе, покрито с бита сметана. Опитните баристи се гордеят със своя занаят, като гарантират, че всяка чаша е доказателство за артистичността на италианското приготвяне на кафе.

Pasticceria De Bellis:

За очарователно кафене далеч от туристическите тълпи се отправете към Pasticceria De Bellis в квартал Trastevere. Това семейно заведение предлага възхитителни сладкиши и отлично кафе от 1922 г. насам. Уютният интериор и външните места за сядане го правят идеално място да се насладите на капучино или еспресо, докато се потапяте в местната атмосфера.

Roscioli Caffè Pasticceria:

Част от известната пекарна Roscioli, Caffè Pasticceria е приятен рай за любителите на сладкиши. Разположено в сърцето на историческия център на Рим, това кафене предлага разнообразие от възхитителни сладкиши, торти и бисквити. Съчетайте сладките си лакомства с прецизно изработена чаша кафе за едно приятно удоволствие.

Бар дел Фико:

Разположен на модерния Piazza del Fico, Bar del Fico е популярно място за събиране както на местните жители, така и на туристите. Със своята спокойна атмосфера и еклектичен декор, това кафене е идеално за наслада на спокойно кафе, лека храна или вечерен аперитив. Външната зона за сядане осигурява първокласно местоположение за гледане на хора на този оживен площад.

 

Разглеждането на кафенетата в Рим не е просто вкусване на кафе; това е културно преживяване, което ви позволява да се потопите в уникалната атмосфера на града. Независимо дали сте привлечени от историческия чар на Antico Caffè Greco или съвременната атмосфера на Bar del Fico, всяко кафене допринася за разнообразния и богат гоблен на културата на кафенетата в Рим.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин