На каква температура хората живеят най-добре? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На каква температура хората живеят най-добре?
Автор: Peika.bg
На каква температура хората живеят най-добре?

Със сигурност и вие сте се питали каква ли е най-подходящата температура за това човешкият организъм да функционира по оптимален добър начин?

Е, резултати от наскоро проведено проучване сочат, че най-щастливите и общителни хора живеят на местата, където средната годишна температура е 22 градуса.

В проведеното международно изследване са били наблюдавани на 1,6 млн. души от САЩ и Китай, като целта му е била да бъде установена точната зависимост между човешкия характер и температурата на неговото местообитание.

Впоследствие резултатите от него сочат, че такава определено съществува. Оказва се, че температурата е може би най-основният фактор за това 
какво е настроението и поведението на хората от дадена географска ширинаУчените установили, че тези, които живеят в райони със средна годишна температура от около 22 градуса, са с най-добри показатели, що се отнася до социални взаимоотношения.

Така според заключения от проведеното изследване става ясно, че в по-топлите страни хората са значително по-екстровертни и отворени за нови преживявания. Точно обратното пък се наблюдава при хората, живеещи в райони с по-ниски температури. Не бива да пропукаме и че именно в топлите региони населението е по-стабилно емоционално, по-съвестно и по-дружелюбно.  

Може би именно в това се крие и част от причината - защо повечето хора предпочитат топли и екзотични дестинации за своите пътувания, нали така?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин