На море на Кушадасъ и разходка до Памуккале - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На море на Кушадасъ и разходка до Памуккале
Автор: Александра Любова

Турция е една от най-предпочитаните дестинации за морска почивка през лятото, особено от българите. Причините за това са много.

Полетът до там е изключително бърз и кратък, а ако изберете да отидете с автомобил също няма да прекарате голяма част от почивката си в път. Освен самата дестинация, която сте избрали за море, може да посетите и много интересни забележителности в района. Всички знаем за пословичната гостоприемност на турците. Където и да отседнете ще бъдете посрещнати добре, храната ще е вкусна и в изобилие и постоянно ще се навърта някой около вас, който само чака да кажете от какво друго се нуждаете. Там можете да се насладите на пълен релакс и почивка и да се оставите да не мислите за абсолютно нищо.

Ако сте посетили Кушадасъ веднъж е много вероятно да се върнете отново. Тук ще намерите многобройни плажове, кристално чиста вода, красива природа, клубове с различна атмосфера и музика, хубави хотели с много по-достъпни цени от курорти като Анталия и Бодрум.

Хотелите предлагат толкова много забавления и глезотии, че е възможно да не се сетите за нещо, което там да липсва. Басейните към тях са огромни и много добре поддържани. Повечето имат и личен аквапарк или поне няколко пързалки, които са забавление и за малки и големи. За храна и напитки, когато и да се сетите, винаги ще имате на разположение. Препоръчително е да не се пие вода от чешмата.

Почти всички магазини в района работят целодневно, дори без обедна почивка. Ако решите да плащате някъде с карта, по-добре се допитайте до персонала, защото на много места заплащането кеш в лири ще ви излезе доста по-евтино. Това е, защото всички магазини плащат комисионна на банките за картови транзакции.

Водата в морето ще ви се стори доста по-солена, но красотата на плажовете ще завладее всеки. Басейните също не са за изпускане и това да се излежавате на шезлонг с коктейл в ръка е доста примамливо, особено на това място.

Ако почивката на едно място, колкото и хубава да е тя, ви се струва леко скучна и искате и други преживявания, можете да се възползвате от близкото разстояние и да се разходите до Памуккале. Пътят до там е около 2 часа и половина и със сигурност си заслужава всяка една минута.

Този природен феномен е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Това е едно изключително място със спиращи дъха гледки. Ако не сте го посетили до сега, със сигурност няма да сте виждали нищо подобно.

В падината на река Мендес има много и постоянни земетресения, от които са се образували множество минерални извори. Те съдържат огромно количество варовик и това е причината за образуването на Памуккале. Мястото прилича на замръзнал водопад или на сюрреалистична извадка от най-красивата приказка. Самата Клеопатра е посещавала мястото.

Лято, море, плаж, чиста вода, възможност за забавления, привлекателни плажове, добро обслужване, чистота, хубав хотел, почивка... Какво му трябва повече на човек? Открийте и вие вашия рай и посетете Кушадасъ, но в никакъв случай не пропускайте Памуккале. Мястото е толкова завладяващо духа и приказно, че дълго време ще си спомняте и разказвате за видяното.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин