Над 1000 музея в САЩ стават част от Деня на музеите - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Над 1000 музея в САЩ стават част от Деня на музеите
Автор: Peika.bg
Над 1000 музея в САЩ стават част от Деня на музеите

През септември повече от 1000 музея в САЩ ще отворят безплатно вратите си за обществеността като част от кампания, която има за цел да популяризира отличния избор на културни преживявания в цялата страна.

Домакин в сътрудничество със списание Smithsonian на 18 септември (събота) ще се проведе 17-ият годишен Ден на музея на живо, първият след отмяна на пандемията от миналата година. Посетителите просто трябва да изтеглят марков билет за участващите институции и те ще получат безплатен достъп до музеи, зоологически градини и културни центрове за деня, заедно с един гост.

Стотици музеи във всичките 50 щата вече са се регистрирали за тазгодишната кампания и се очаква 2021 г. да бъде крачка. Големи и малки музеи, които участват, включват Калифорнийския афроамерикански музей в Лос Анджелис, Безстрашното море, Музеят на въздуха и космоса в Ню Йорк, Музеят на къщата на Гибсън в Бостън, Залата на славата на сините в Мемфис и много други. Списъкът на участващите ще продължи да се актуализира до началото на големия ден и можете да проверите за най-близкото си събитие тук.

Тази година децата ще имат шанс да спечелят един от 100 научни комплекта на Смитсън на ден. Има и раздаване на голяма награда, при която учителите и децата в училище могат да спечелят културна екскурзия за своя клас, след участие в игра с въпроси и отговори с преподавател.

Всеки билет за Museum Day Live предоставя достъп на притежателя плюс един гост, като е разрешено да се закупи само един билет от един имейл адрес.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин