Над 200 ученици се включиха в "Русезнание" - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Над 200 ученици се включиха в "Русезнание"
Над 200 ученици се включиха в "Русезнание"

Повече от 200 ученици се включиха в образователната програма на Регионален исторически музей – Русе „Русезнание“ само за три дни.

Заниманията на децата от училище „Възраждане“ се проведоха в Историческия музей и Екомузей с аквариум под ръководството на музейни педагози. Чрез тематични беседи и практически работилници, второкласниците се запознаха с детайли от развитието на Русе, както и с имената на града през различните периоди от неговото развитие. Децата научиха какво е музей, кой и как събира артефактите, които се показват, как се съхраняват и какво разказват различните експонатите.

Познавателните игри помогнаха на учениците да формират умения за извличане на информация от предмети – да ги описват, датират и да изказват хипотези за техния произход и предназначение. Досегът с реалните експонати в Историческия музей съдейства за по-лесното възприемане, осмисляне и интерпретиране на наследството.

61143

Третокласниците от училището пък се запознаха с устройството и местообитанията на водолюбивите птици, научиха как се придвижват, с какво се хранят. Практическите занимания в зала „Блатна екосистема“ на Екомузей с аквариум имат за цел провокиране на траен интерес към природните дадености на региона и формиране на екологична култура у подрастващите.

61145

През декември учениците от „Възраждане“ проведоха занимания, посветени на влечугите. Занятията се случиха в Терариума на Екомузей с аквариум, а отглеждания там царевичен смок, албинос, помогна на децата да преодолеят страха си от змиите.

61144

Заниманията на учениците от училище „Възраждане“ са част от Националната програма "Създаване на съвременна образователна среда", Модул: "Музеите като образователна среда" на Министерството на образованието и науката.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин