Надеждният деним - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Надеждният деним
Автор: Peika.bg
Надеждният деним
Снимка: Sinsay

Трудно е да си представим съвременният човек без дънкови дрехи. Те са удобни, издръжливи, подходящи за различни събития и са на добра цена. По надолу ще разберем откъде произлиза материята за дънки и богатият избор на дънкови дрехи.

Думата "деним" идва от името на град във Франция: Ним, където се е намирала фабриката за тази популярна тъкан от която се правят дънките. Първият град, в който е произведен този материал, е Генуа намиращ се в Италия. Името на дънките идва от фразата "bleu de Genes", което буквално означава „синьо от Генуа“.

Дънките са памучна тъкан, която има своето голямо начало в Съединените щати през 19 век. Синият цвят се получава благодарение на използването на някогашните листа на индиговата боя, но в началото на 19 век багрилото за този вид боядисване, често се е получавало синтетично.

В самото начало дънките намериха своето признание и приложение като облекло за работници. Дънките са основата на много стилове, които ще изглеждат страхотно навсякъде и за всеки повод. Благодарение на тези възможности със сигурност ще намериш идеалния модел дънкови панталони и якета за себе си. Дънковото яке е толкова универсален и вечен елемент от всеки гардероб, че може да го носиш буквално във всяка ситуация. Идеален за ежедневна и удобна стилизация.

Независимо от времето, дънките са чудесен избор. Бели? Черни? Може би стандартният син цвят, сив избелял модел, който несъмнено е завладяващ. Модата на избелелите дънки също се завръща! Когато избираш нови дамски дънкови панталони, си струва да обърнеш внимание не само на кройката, но и на цветовете и детайлите. Този сезон стилистите посочват две различни тенденции. Една от тях е необичайният нюанс на дънковите панталони: от бежово, през розово, до зелено. За капак – накъсани крачоли и множество ожулвания по дънките!  

Надеждният деним
Снимка: Sinsay

Дънкова материя – чудесна база за облеклото

Днес веригите магазини предлагат богат избор от дънкови якета – от класически вталени модели до свободни овърсайз кройки. Якета с щампи, бродерии, ожулени и дори скъсани са също много модерни, но това решение ще работи най-добре през лятото. Вталено дънково яке? Този модел яке обикновено завършва на талията и е вталено, което затруднява носенето на много дрехи отдолу, но ще бъде идеално през пролетта или лятото.

Що се отнася до избора на долната част за стайлинг, дънките Skinny или модните Mom Jeans ще работят чудесно в този случай. Дънковото яке oversize вече е един от най-търсените модели. Защо? Идеален за всеки повод, за всяка фигура, независимо от възрастта. Заложи на вталено долнище. Роклята тук също ще работи чудесно, както ефирната, така и тясната рокля. През студената зима е най-добре да вземеш дънково яке изолирано с подплата от овча кожа. Качулките с цветен пух са приятен завършек в този случай. В него студените сутрини и вечери няма да те плашат. Освен това под него има място за хубав дебел пуловер или модерна този сезон плетена рокля, с тежки ботуши и твоята модна зимна стилизация е готова.

Освен различни модели дънкови якета, имаме и разнообразие от модели дънки, от които да избираш. Тук трябва да се добави, че не бива да се страхуваш от цялостен дънков тоалет, защото изглежда невероятно! Според нас моделите, в които си струва да инвестираш, са класически skinny дънки, wide leg, mom jeans, bootcut и boyfriend дънки. Skinny са направени чрез смесване на деним с друга материя наречена еластен, която помага за леко разтягане на материала.

Дълги години тесните дънки skinny доминираха в гардеробите ни, но моделите от края на 19-ти и 20-ти век се завърнаха завинаги! Ако цениш модата, комфорта и свободата на движение и се интересуваш от дънки панталони с прави крачоли. Тези видове модели включват гореспоменатите: Mom jeans, Wide-leg и Bootcut. И двете имат прави крачоли, но дънките Mom се стесняват надолу, а дънките с wide leg имат напълно прав крачол. И двата модела перфектно балансират пропорциите на фигурата и удължават краката.

Bootcut панталоните са малко по-различни от двата модела. В този случай материята около бедрото е по-прилепнала и се разширява от коляното надолу. Благодарение на тези модели ще създадеш уникални тоалети. Ако имаш различни модели в гардероба си, ще си осигуриш собствена идентичност и широка гама от модни възможности.

Чудите се откъде да купите дънкови якета с вечна кройка? Разгледайте офертата на магазин Sinsay – със сигурност ще намерите много стилни модели, които ще отговарят на вашите вкусове. Sinsay предлага не само класически дънкови якета (от 29,90лв.!), но и модели oversize, дори дънково яке, изработено по метода patchwork. Има много избор!

Sinsay безпогрешно показва какви са тенденциите не само в модата, но и в грижата за планетата. Можете да проверите офертата на Sinsay онлайн https://www.sinsay.com/bg/bg/ - когато пожелаете, без да излизате от дома си.

 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин