Населените места със странни имена (част 1) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Населените места със странни имена (част 1)
Автор: Peika.bg

Има някои населени места, които се превръщат в туристически дестинации, единствено заради странните си имена.

Голяма част от тези наименования се дължат на лингвистичните различия между културите, освен в случаите, когато е направено с цел за умишлено привличане на вниманието. И понеже се изписват на латиница с фонетично сходство с реално съществуващи английски думи, те се превръщат в истински сензации. Ето някои от местата с най-забавни имена.

1.
Фъкинг, Австрия

Градчето Фъкинг се намира на територията на община Тарсдорф в Западна Горна Австрия, на около 30 км от Залцбург и на около 5 км от границата с Германия. Според градските легенди то носи името на свои управници баварския благородник Фоко и лорд Адалпертус де Фукинг. Въпреки че днес има едва около 100 жители, градчето е доста оживено, защото интересът към него не стихва, дори напротив

Макар част от немскоговоряща страна, Фъкинг е особено популярна дестинация сред англоговорящите туристи (от английски „fucking” e жаргонен израз за сексуален акт). Заради необичайното име на градчето, местните жители често се оказвали без обозначителна табела на входа му и ежегодно влагали  големи суми в закупуването на нови. От 2005 г. обаче, табелите са така монтирани, че да бъдат защитени от туристи, желаещи да си ги вземат като сувенир.

2. Кондом, Франция

Кондом може да е най-популярната английска дума за пезерватив, но за французите тя е име на населено място. Общината с необичайното име е част от департамент Жер в югозападна Франция и е част от т. нарПът на Сейнт Джеймс – един от трите най-големи поклоннически маршрути в страната. Кондом е перфектното място за крадците на табели, както и за любителите на селския живот. В градчето, известно най-вече заради името си, фермите са една от най-разпространените форми за ентусиастите, които искат да пренощуват там.  

Районът обаче предлага и атрактивни забележителности като два средновековни замъка, внушителна градска катедрала и още близо 15 културно-исторически обекта. Ако посетите това местенце със звучно име, имайте предвид, че си заслужава да опитате известното местно бренди, както и да се насладите на международния музикален фестивал или да си направите разходка с лодка по намиращата се в близост река.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин