Най-безумните искания на туристите - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-безумните искания на туристите
Автор: Иван Чорбаджийски
Най-безумните искания на туристите

Когато туристът изисква, разумът мълчи – древна мъдрост.

Някои искат да качат автомобила си на самолета за Тунис, за да си го карат и там, други – ваканция от 5 дни и 7 нощувки. Всеки турист държи на своето си, а от италианския Център за студентски туризъм си събират чинно бисерите в малка тетрадка и от време на време ги публикуват за разведряване на обстановката.

Събраният материал представя различните форми на туристическата гениалност в няколко категории:


Невъзможни искания

Да резервираш почивка от 5 дни и 7 нощувки, да отидеш до Австралия за уикенда, да си купиш самолетен билет за гробище... Ако тези изглеждат като слаба ракия, друго си е да настояваш за стая с гледка към морето в Маракеш (не, в Маракеш няма и капка море, а единствената солена вода е била потта по челото на туристическия агент, изправен пред това изискване).

Няма тъп въпрос

При организирането на пътувания по университетски обмени, студентът е длъжен да задава възможно най-много въпроси, за да е информиран и подготвен за всичко. Като „Семейството, у което ще спя във Франция, има ли телевизор?“. Друг пък има важно условие: „Семейството, в което ще бъда настанен, не трябва да е руско“.

В категорията за информирани туристи влиза и този, поискал да знае къде е точното място, където Мойсей е разделил Червено море с тоягата си.

Логистични услуги с повишена трудност

Има и такива, които не могат да се отделят от най-голямата си любов – автомобилите си. Един пътник настоявал колата му да бъде изпратена заедно с него до САЩ, друг си я искал в Тунис. Трети пък настоял да си шофира от Италия до... Кайро.

Най-гъвкавото пътуване

Заявка, която ще ужаси всеки косъм на главата на всеки туристически агент по света: „ Бих искал да пътувам – където и да е, за една седмица – или от 12 до 19 август, или 19 до 25 август. Мястото трябва да може да се достигне без самолет, защото имам страх от летене. Но и без кола, защото не искаме да я вземаме. Да не е в Калабрия, защото там имам вила. Но да не е и в Пулия или Сардиния. Максимум 400 евро на човек“. Лесно, а?

Рекламация!

И ако изискванията са потресаващи, рекламациите – два пъти повече. Един пътник си изпуснал самолета, защото не могъл да открие къде е перфораторът за билета. Първото място обаче безспорно е за турист, поискал да му се върнат парите, защото се записал на едноседмична почивка на остров Джерба (на италиански – Djerba), но там нямало живо изпълнение на Dj Erba!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Vqra Petrova, 14.06.2013 | 11:08
Изключително смешни, това е истната, пълното безумие!
Krum Tonev , 13.06.2013 | 14:27
хахаха :) няма такъв смях сериозно, всякакви лудории измислят
ruslana, 13.06.2013 | 14:09
Оле, това истина ли е :) Абсолютни безумия!:
Nina Stanislavova , 13.06.2013 | 13:53
турист ли си , глезиш се няма как
Kremena Peteva , 13.06.2013 | 11:55
добре че не съм туристически агент , сигурно щях да си скубя косите с такива изисквания на туристите :)))
Абонирайте се за нашия бюлетин