Най-добрите безплатни събития през февруари - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите безплатни събития през февруари
Автор: Мария Ангелова
Най-добрите безплатни събития през февруари
Снимка: Guliver/Getty Images

Ето някои от интересните събития този февруари, които ще ви посрещнат с любимия на всички вход свободен. По света и у нас – не е късно да планирате.

Втори детски кинофестивал - Пловдив

25 януари - 9 март, Пловдив

От 25 януари до 9 март в кино „Лъки синема” в Пловдив ще се проведе Детски кинофестивал. Прожекциите ще бъдат в уикендите на посочения период  от 11 и от 13 часа и ще бъдат безплатни за всички деца. През 14-те дни ще бъдат реализирани 28 прожекции на специално селектирани анимационни детски филми. В програмата се открояват обичани детски истории от световната класика  като тези за Алиса, Питър Пан, Робин Худ, Капитан Немо, Котаракът в чизми и Последния Мохикан. Малките зрители ще могат да се насладят и на модерните приказки „Нико и пътят към звездите“, „Гладиаторите наРим“, „Приключенията на Сами“ и „Тор и легендтите за Валхала“. Пълната програма на детския кинофестивал е тук.

*

Трифон Зарезан и пехливански борби в Асеновград

1 февруари, Асеновград

Tова е един от най-големите празници в Асеновград, който е свързан с лозаро-винарството. С този ден се поставя началото на пролетната обработка на лозята. Най-много хора се събират на параклиса "Св. Трифон", който се намира над кв. Амбелино. Там могат да се видят т.нар. пехливански борби. На победителя се дава овен, чиито рога са украсени с варак. Борбите се придружават с тъпани. Подробности за Трифон Зарезан в Асеновград.

*

Промо на новия албум на Acoustic Corporation

1 февруари, София

Acoustic Corporation ще представят новия си албум в столичния клуб Mixtape 5, на 1 февруари. Началото е в 21 часа. Подробности за концерта на Acoustic Corporation.

*

JCI Езиково кафе

1 февруари, София

По време на “JCI Езиково кафе” ще се запознаете с нови хора, с които да упражнявате чуждестранен език, който знаете, учите или сте учили в разчупена обстановка. За подробности как да участвате в „JCI Езиково кафе”, вижте подробности тук.

*

Откриване на Зимните олимпийски игри в Сочи

7 февруари, Сочи

Не е нужно да сте в Сочи, трябва ви само телевизор (и декодер, разбира се), за да станете част от едно от най-големите събития на 2014 г. Прочетете повече за Сочи.

*

Занаятчийски панаир за шоколад

7-16 февруари, Флоренция

Най-добрите майстори творят чудеса от шоколад в приказната Флоренция. Панаирът включва многобройни дегустации, събития, концерти. Подробности за Панаира на шоколада във Флоренция.

*

Фестивал на бадемовото дърво

началото на февруари, Канарски острови

Ако планирате пътуване до Канарските острови през февруари, не пропускайте да се включите във Фестивала на бадемовото дърво. В началото на февруари бадемовите дръвчета на острова разцъфват и местните хора празнуват с музика, безплатно вино, бадеми и танци до късно през нощта.

*

Фестивал на мелнишкото вино „Златен грозд“

8-9 февруари, Мелник

Третото издание на фестивала на мелнишкото вино "Златен грозд", ще се проведе на 8 и 9 февруари 2014 г. в Мелник. По традиция гостите на града ще се насладят на разнообразието от вина, произведени в региона, майсторлъшки мезета и фолклорна програма, представяща местните традиции и обичаи. Прочетете още за фестивала на мелнишкото вино.

*

Ден на Ивайловград

14 февруари, Ивайловград

14 февруари е обявен за ден на Ивайловград. Това е датата, на която лозарите от Ивайловград и околните села Свирачи, Белополяне, Славеево и Драбишна прануват по стар стил деня на лозаря и винаря – Трифон Зарезан. Прочетете още за празника на Ивайловград.

*

Уикенд за любов и вино 

14-16 февруари, Несебър

За втора поредна година в Несебър ще се проведе Уикенд за любов и вино! Музика, театър, кино и куп приятни изненади. Всички събития са с вход свободен. Подробности и програма на Уикенд за любов и вино. 

*

Kарнавалът във Венеция

15 февруари - 4 март, Венеция

Ден след Свети Валентин във Венеция стартира един от най-прочутите карнавали в света. В продължение на две седмици на площад Сан Марко има куп безплатни забавления, като освен това съвсем безплатно можете да се наслаждавате на изящните костюми на участниците. С билети са официалните партита на карнавала и специалните събития. Прочетете подробности за Карнавала във Венеция.

*

Карнавалът в Ксанти

28 февруари - 2 март, Ксанти

Карнавалът в гръцкия град Ксанти ще ви зареди с положителни емоции за дълго време. По централните улици на града минава сякаш безкрайно шествие от маскирани групи, танцуващи под звуците на последните хитове. Включете се и вие в забавата! Подробности за карнавала в Ксанти.

*

Вижте всички събития през февруари.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Eli Ivanova, 27.01.2014 | 23:35
интересна статия - хубаво е да има човек тази информация. За събитията в чужбина е може би малко в повече, но за тези в БГ е много полезно.
Абонирайте се за нашия бюлетин