Този уикенд - събития за всеки (25-26 януари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Този уикенд - събития за всеки (25-26 януари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Този уикенд - събития за всеки (25-26 януари)
Снимка: Photl

Последният уикенд на януари - ако не планирате да сте някъде по пистите, ето няколко идеи за интересни занимания. От срещи с кукери до Международния ден наобратно.


Сурва - кукери в Перник

25-26 януари, Перник

Шествия на кукери ще има от 10 до 17 часа и в събота, и в неделя. За децата от 10 до 16 часа в двата дни ще има творческа работилница „Сурва“ в Обединения детски дом. И през двата дни с вход свободен ще бъдат Подземният минен музей (можете да се разходите с каска на глава из галериите на някогашна мина и да видите какъв е бил животът на миньорите от миналото до наши дни), художествените галерии и Регионалният исторически музей – Перник.

За неделя от 15 часа пък е предвидена фотосесия с кукери на крепостта Кракра, която се издига над града. Подробности за кукерите в Перник.

*

От киноцентъра до музейната витрина

до 31 януари, Пловдив

Вижте оригинален реквизит от филма „Капитан Петко войвода" и вещи на кинооператора Димо Коларов, сред които камерата, с която заснема сериала. В къщата на ДИмитър Георгиади, Старият Пловдив. Подробности за изложбата.

*

Ангел Заберски & Big Band Brazz Association

24 януари, Studio 5, София

Заповядайте в Студио 5, за да видите и чуете представянето на Ангел Заберски & Big Band Brazz Association. Начало: 22:00 ч. Вижте още от програмата на Studio 5.

*

Международен ден наобратно

25 януари, цял свят

На Международния ден наобратно спокойно можете да правите всичко наобратно. Дръжте се точно така, както не бихте в нормален ден. Прието е на този ден всички поставени задачи да се изпълняват наопаки, да се казва обратното на това, което мислите (така може и някои истини да излязат наяве, кой знае...). 

Вижте още странни фестивали.

*

Група "Нещо Цветно" в клуб Берьозка

25 януари, Пловдив

Група "Нещо Цветно" ще зарадва с концерт почитателите на хубавата музика в клуб "Берьозка" в Пловдив. Ще чуем както кавъри, така и авторска музика в стилове ню рок, пънк и ска, в добавка руски песни и много много пънкария! Подробности за концерта на група "Нещо Цветно".

*

Да минеш под дъгата - изложба в Дома на хумора и сатирата

до 1 април, Габрово

Разгледайте богата колекция от хумористични творби от Япония на Дома на хумора и сатирата в Габрово. Прочетете повече за изложбата "Да минеш под дъгата".

*

Разгледайте всички събития в България и по света, по дати, теми и градове.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин