Най-добрите коледни базари в Единбург - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите коледни базари в Единбург
Автор: Peika.bg

Единбург е изключително приказно място през месец декември. Има както големи, така и малки коледни базари, разпръснати из целия град. 

Можете да намерите празнични къъщички, ледени пързалки и коледни светлинки както в големите паркове и градинки, така и в закътаните кътчета на тихите квартали. Празничните базари в Единбург предлагат всичко- от международни стоки до местни занаяти и много коледно настроение. 

Ето кои са най-добрите коледни базари в Единбург, които си струва да посетите, ако се намирате в шотландския град през декември: 

Коледният базар на East Princes Street Gardens

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Heeheeto (@heeheeto)

Отговорът на Шотландия на лондонският Winter Wonderland е традиционният коледен базар, сгушен в сърцето на центъра на града, под зеленината на East Princes Street Gardens. Сергиите предлагат всичко- от обичайните дрънкулки, които се намират на празничните базари, до по-традиционни и поръчкови продукти. Откриването на базара се състои от празнична церемония и зрелищна заря.

Базарът работи от 25 ноември 2022 г. до 3 януари 2023 г. 

Out of the Blue Christmas Arts Markets

Out of the Blue е домакин на целогодишни базари, ориентирани към творчество и изкуство, но коледният базар на изкуствата не е за изпускане. По време на празничния сезон повече от 150 местни художници, много от които започнали пътуването си с Out of the Blue, продават своите стоки. Там могат да бъдат намерени много интересни неща- принтове на снимки, картини от текстил, бижута, керамика и много други. Посетителите също могат да провеждат задълбочени разговори с местните артисти, да пият греяно вино и да хапват вкусни местни специалитети. 

Базарът на изкуствата се провежда само два уикенда през декември- 3-ти и 10-ти декември

Коледни фермерски пазари

През цялата година в Единбург има невероятни фермерски пазари, но по Коледа всички те имат празничен привкус. Отидете до Stockbridge, Grassmarket или Leith в неделя или посетете Единбургския фермерски пазар на Castle Terrace в събота. Можете да намерите всички сезонни продукти за вашите коледни ястия, да си купите красиви играчки за елхата и да хапнете вкусни празнични лакомства.

Фермерските пазари са отворени всяка събота и неделя от 13:00 до 17:00 часа

George Street Market

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jani (@janinicola)

Въпреки че технически това е продължение на базара East Princes Street Gardens, празничните предложения се простират до George Street, където ще намерите още повече коледна магия. Има голяма ледена пързалка, простираща се на 65 метра през площада, която вече има и покрив. Има много кътчета, където можете да си поръчате греяно вино и горещ шоколад и да се настаните уютно в алпийските зони за сядане, а около ледената пързалка има празнични лакомства. Има и много забавления за деца.

Коледен базар Meadows

Прочутият магазин за растения на Leith, Seb’s Urban Jungle, ще превземе най-зеленото място в центъра на Единбург за тазгодишния коледен базар Meadows. 10 South Clerk Street, е превърната в зимна страна на чудесата, предоставяща място както за местните жители, така и за туристите. Събирайки сладки празнични артикули от местни производители, художници, дизайнери и малки фирми, на базара се продава всичко- от невероятни стайни растения до ретро облекло. Също така ще има много творчески работилници преди Коледа. 

Базарът ще бъде отворен до 24 декември 2022г. 

Коледен панаир на Castle Street

Този панаир се провежда ежегодно от 2007 г. насам. По улицата има цветни сергии в сянката на емблематичния замък. Там можете да купите подаръци в последната минута. Има много местни творци, които продават стоките си- от произведения на изкуството, занаятчийски продукти и бижута до ароматизирани свещи и домашно приготвена храна.

Панаирът затваря врати на 23 декември

Kimpton Charlotte Square

Хотел Kimpton Charlotte Square е домакин на първия си коледен базар за независими търговци на дребно, като предоставя на местните занаятчии и търговци на дребно място на George Street, една от най-оживените търговски улици в Единбург тази Коледа. Освен щандове с различни продукти, в луксозният хотел се провеждат и коледни работилници. Бар Baba Noel пъл сервира празнични коктейли. 

3D2D коледен панаир

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Daisybootsdesigns (@daisybootsdesigns)

В т.н. "зали за събирания" или "Assembly Rooms" се провежда коледен панаир на изкуството, занаятите и дизайна. Тези зали са домакин на 120 от най-добрите британски художници, дизайнери и творци, всички продаващи само собствените си произведения. Залите се намират на George Street, в сърцето на Единбург.

Базар Summerhall

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Victoria Rose Ball (@victoriaroseball)

В края на Meadows в университетския край на града, Summerhall е домакин на виртуален коледен базар, така че продавачите и купувачите да могат да максимизират изживяването си при самостоятелно пазаруване. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин