Най-големите автомобилни компании с грандиозни жилищни сгради - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-големите автомобилни компании с грандиозни жилищни сгради
Автор: Peika.bg
Най-големите автомобилни компании с грандиозни жилищни сгради

Последната тенденция сред автомобилните компании е в сферата на имотите, където започнаха да се надпреварват с инвестиционни строителни проекти в някои от най-апетитните места за строеж. Най-привлекателното място за строеж се оказва Маями, където свои небостъргачи издигат Aston Martin, Bentley, Mercedes, Lamborghini и Pagani.

Aston Martin стартира с 66-етажната си кула с луксозни жилища в Маями, Флорида през 2022 г. Сградата е висока 250 метра. В нея има 391, бройката до 400 допълват девет мезонета, като бижуто е пентхаусът със седем спални. Той гледа към изумителния панорамен басейн на 55-ия етаж. Преди две години имотът бе оценен на $59 млн., в която е включен редкия Aston Martin Vulcan.

След тях стартираха от Bentley, които през 2021 г. обявиха, че ще построят най-високия в Америка жилищен небостъргач на брега на океана в Маями. Всеки един апартамент в него разполага с вграден гараж за до четири автомобила. Сградата е на 61 етажа, издигаща се на 228 метра над океана.

Bentley Residences Miami качва автомобилите до жилищата на собствениците им в четири иновативни асансьора Dezervator, наречени така на Dezer Development.

Всеки асансьор е оборудван с хидравлична система, която хваща автомобила за гумите, качва го на роботизирана система за придвижване, която издига автомобила до съответния апартамент. През цялото време водачът и пътниците могат да седят в автомобила и да се радват на гледката, тъй като Dezervator ще им предлага гледка към вътрешните части на небостъргача, докато ги издига до съответния етаж.

Bentley Residences трябва да е готов през 2026 г.

Небето на Маями привлече и Mercedes-Benz. Небостъргачът ще се строи от JDS Development, като ще предлага 791 апартамента – от студия до апартаменти с 3 спални. Ще предлага също огромно офисно пространство, фитнес, 174 хотелски стаи.

Най-новият проект в Маями е този на Pagani Residences, създателите му то определят като „бутикова жилищна сграда с интериора, проектирани от Pagani Arte”. За разлика от конкурентите обаче, жилищният блок ще е „само” на 28 етажа и ще предлага 70 апартамента с две до четири спални. Те ще варират от 186 до 307 кв. м.

На етаж ще има по четири апартамента, като ще разполагат с ексклузивни тераси, разпростиращи се на до 97 кв. м. Всеки апартамент ще е изцяло „поръчков”.

Ще има и ексклузивни мезонети с площ от 641 кв. м, предлагащи до 409 кв. м външни жилищни площи (тераси). Някои от тях ще са с басейни.

Но това не е нищо на фона на инвестицията, която „Трилъчата звезда” прави в Дубай. Mercedes-Benz Places в Дубай обещава да се превърне в един от шедьоврите на Binghatti Properties, предефинирайки облика и линията на хоризонта в центъра на емирството.

Жилищният небостъргач ще бъде построен в центъра на Дубай, като жителите му ще имат пряка видимост към Burj Khalifa.

Официален старт на проекта бе даден на 24 януари, когато ще разберем за колко време ще бъде построена новата звезда на Дубай, която ще грее на 65 етажа и височина 341 метра.

За финал оставяме бижуто на Bugatti. Впечатляващата сграда трябва да е готова след 3 – 3,5 години. Та ще е на 42 етажа и ще предлага 182 апартамента: 171 броя Riviera Mansion и 11 пентхауса Sky Mansion.

Жителите му ще се радват на вдъхновен от Ривиерата плаж, уединен басейн, джакузи спа, ексклузивен фитнес, персонализирани вале услуги, частен клуб само за членове и два автомобилни асансьора, които ще свързват гаража с пентхауса. Трябва да е готов в края на следващата година.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин