Най-големият закрит плаж се крие във военна база - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-големият закрит плаж се крие във военна база
Автор: Peika.bg
Най-големият закрит плаж се крие във военна база

Да превърнеш изоставена военна база в закрит плаж звучи твърде идеалистично, но всъщност е факт и то не къде да е, а в Германия.

Изцяло префасонираното съоръжение се намира на около 50 км южно от Берлин и е било използвано както от нацистите, така и от съветската армия. Сега обаче базата се явява най-големият плаж на закрито в света.

Военното съоръжение
е построено през 1939 г. като летище за Луфтвафе. След края на Втората световна война обаче базата е ползвана от СССР, а Москва я връща на Германия при Обединението. Така по типично берлински маниер, вместо сградата да потъне в разруха (както много други такива), старата база получава нов живот под формата мини курорт. Звучи странно, но мястото към момента прилича на някой тропически остров от лъскава брошура.

Закритият плаж е с
постоянна температура от 27 градуса под купола, влажността е около 64%, а вратите са отворени целогодишно. Съоръжението привлича огромен брой туристи от цялата страна, които идват да се порадват на най-голямата тропическа гора на закрито, както и на множеството плувни басейни, плаж и атракции.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин