Най-интересните безплатни събития през юли - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-интересните безплатни събития през юли
Автор: Peika.bg
Най-интересните безплатни събития през юли
Снимка: Thinkstock/Guliver

О, юли! Месец на фестивали, на представления под звездите, на плажни концерти и на планински вечери край огъня! И на твърде много разходи за сладолед и мохито. За компенсация и баланс - ето ги любимите ни безплатни събития на открито през юли! 

 

С О Ф И Я

A to JazZ Festival

1-3 юли, Южен парк

За първи път в програмата на фестивала в Южния парк, редом с хедлайнерите, които тепърва ще бъдат обявени, са включени още двама чуждестранни гости – френско-полската група Avenue и американецът Derek Brown-BEATBox SaX. Организаторите отново са подготвили силен български лайнъп: Akaga, The Golden Project, Imagine, Funkallero, Classic in the Jazz, Petya Dankova Live Band, Jazzroty: The Music of Thad Jones & Mel Lewis Feat. Brass Association Big Band, както и суинг диджеите The Smugglers Collective. Вход свободен. Повече за A to JazZ Festival.

*

Блок Кино - безплатно българско кино на открито

12 юли - 12 август

От 12 юли до 12 август, всеки вторник и четвъртък междублоковите пространства на десет квартала в София се превръщат в киносалони под открито небе. Основната програма Блок Игрално Кино включва десет безплатни прожекции на 20 страхотни нови български пълнометражни и късометражни филми. Повече за Блок кино.

*

С О З О П О Л

Музите - международен младежки фестивал на изкуствата

5-15 юли

Античният град отново ще бъде арт център от  5 до 15 юли 2016 г. Около 2000 участници ще се надпреварват в пет  категории изкуство. Конкурсната програма включва големи публични музикални и танцови концерти в Амфитеатъра, изложби и театри, атрактивните дефилета из старинния град, анимации и забавления. Повече за фестивал Музите.

*

С Л И В Е Н

Лятна случка - фестивал 

2 юли, крепостта Туида, край Сливен

Фестивал "Лятна Случка" е насочен към съвременните форми на изкуство и начините за доближаване до природата, съчетавайки традициите и новото, в търсене на алтернативни методи за развлечение и спорт, начини за комуникация и преоткриване на себе си в заобикалящия свят. Тази година предстои по-скромен по размери, но все така впечатляващ фестивална крепостта Туида над Сливен. Вижте програмата на фестивала Лятна случка.

*

В Е Л И К О  Т Ъ Р Н О В О

Дикси Джаз Фест - международен фестивал

7-9 юли

Интересни международни колаборации, дикси и реге проекти ще предложи на публиката си деветото издание на Дикси Джаз Фест – Велико Търново. Класата в световния джаз идва на сцената на фестивала в Летния театър с проект, обединен около известния саксофонист Олег Киреев (Русия) и контрабасиста Бранко Маркович (Сърбия). Всички прояви в афиша на #9 Дикси Джаз Фест са безплатни за публиката. Повече за фестивала.

*

М А Л К О  Т Ъ Р Н О В О

По Малкотърновски – от извора на Странджа

23-24 юли

Народно читалище „Просвета 1914” ви покани на петия Фестивал „По Малкотърновски – от извора на Странджа”. Инициативата ще представи уникални занаяти, традиции и други елементи от нематериалното културно наследство на Странджа. Повече от програмата тук.

*

К А З А Н Л Ъ К 

Екофест Копринка

30 юни - 3 юли, на брега на язовир Копринка

Еко фестивал Копринка ще се проведе за шести пореден път край язовир Копринка. Предвидени са екологични дейности, палатков лагер, музика, ателиета, музика на живо, хамачена градина... Повече за Екофест Копринка. 

*

Б А Н С К О

Bansko Beat

Тази година Bansko Beat дава ранна заявка за безплатно музикално събитие в планината с Ненчо Балабанов и Криско. Очаква се обявяване на още хедлайнери на фестивала, който се провежда в центъра на Банско. Следете за още акценти от програмата на Bansko Beat.

Кога и къде: 15 и 16 юли, Банско

*

Р О Ж Е Н

Роженски събор

През 2016 г. Роженският събор ще се проведе отново. За три дни на красивите Роженски поляни ще се проведе Събор на народното творчество и животновъдството Рожен. Очаква се съборът да включва: фолклорен конкурс „Рожен”, традиционни занаяти, етнографски и музейни експозиции, изложение на овце, кози, кучета, крави и биволи. Млечни и месни продукти от фермата, изложение на био храни и напитки, народни борби, кулинарно шоу и чевермета, конни атракции, народни веселби и нестинарски игри. Следете актуална информация за Роженски събор 2016 г.

Кога и къде: 15 и 17 юли, Рожен

*

С Е Л О  К И С Е Л Ч О В О

Бардово Бърдо Фест – песни под звездите на Родопите

28-31 юли, поляните над село Киселчово

Фестивал за лагерен огън, бабини манджи и песни под звездите в РодопитеВход свободен. Дестинацията е закътаното родопско селце КиселчовоПо време на “Бардово Бърдо Фест” ще звучат китарите на някои от най-популярните съвременни бардове. Те ще изпълняват свои песни, но и ще припомнят мелодиите на младостта. Детската програма ще включва състезания и игри на народна топка, стъклени топчета, ластик, федербал, “Не се сърди, човече!”, “Дама”, “Домино”, “Стражари и апаши”, “Кър” и много други. Що се отнася до хапването, освен традиционните ястия като родопско чеверме, пататник и пареник, менюто по време на “Бардово Бърдо Фест” ще включва и много вкусотии от едно време – пълнена чушка със сирене, филия с лютеница, мекици, циганска баница, яйце на вестник, питка “Мечка”, домашен сладолед, лимонада и други. Повече за Бардово Бърдо Фест.

*

Х И Ж А  А М Б А Р И Ц А

Фестивал на боровинките

Високо в Троянския Балкан за трета поредна година у нас ще се проведе Фестивалът на боровинките. Хижа Амбарица e разположена в един от най-богатите ни масиви с диви боровинки. Комбинирайте разходка в планината, палатков лагер, огън и музика, различни забавления, състезания, игри, филми, и дискусии. Не на последно място – всеки, който има желание, може да си тръгне с вълшебно сладко от боровинки. Следете програмата на Фестивал на боровинките.

Кога и къде: 29-31 юли, хижа Амбарица, Троянски Балкан

*

В Р Ъ Х  П Е Р Е Л И К ,  Р О Д О П И Т Е

Перелик Еко Джаз Фест

На връх Перелик, Родопи, СмолянБългария на 30 юли 2016 г. ще се състои Перелик Еко Джаз Фестивал - "The Sound of Silence". Фестивалът се провежда на 2191 м височина. Сцената е огряна само от свещи и огньове, музиката се лее под звездите на Родопите. Вход свободен. Следете актуална информация за Перелик Еко Джаз Фест.

Кога и къде: 30 юли, връх Перелик, Родопите

*

Вижте още събития в България и по света!

Вижте всички събития през юли!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин