Най-интересните места, които да посетите в Женева - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-интересните места, които да посетите в Женева
Автор: Елена Исаева

Женева, грешно смятана за столица на Швейцария е един приказен град. Женевското езеро е най-посещаваната забележителност в града. Това е една наистина чудесно място за разходки. Най-впечатляващото в него е фонтана, който излиза от средата на самото езеро. Женева е вторият по големина град в Швейцария след Цюрих. Женева е седалище на множество европйески и световни правителствени и неправителствени организации като Европейски център за ядрена изследвания, Международна организация на труда, Световна здравна организация, Световна търговска организация, Международен комитет на Червения кръст и други.

 

В града се намира и един от най-престижните университети в цял свят - Женевският университет, който е основан от Жан Калвин през 1559 година. Също така в Женева е и най-старото международно училище в света – Женевското международно училище, което е основано през 1924 година.

Най-интересните места, които да посетите в Женева
Снимка: Елена Исаева

Женева е била част от Франция в периода от 1798 г. до 1813 г. През 1815 г. се присъединяват към Конфедерация Швейцария.

В Женева има доста забележителности, които задължително всеки трябва да посети, когато е там. Това са ботаническата градина, дворецът на нациите, катедралата „Свети Петър“, Музеят по естествена история, стената на реформаторите, цветният часовник, фонтанът Же Д‘О.

Ботаническата градина – това се явява един от най-големите хербариуми в света. В ботаническата градина в Женева има над 16 000 растения. Градината е доста стара на повече от 200 години. В едната си част има и зоологическа градина.

Дворецът на нациите – това е най-важното седалище на ООН извън Ню Йорк. Сградата е повече от внушителна като разполага с 24 конферентни зали и 2800 офиса. Дворецът на нациите е изграден в парка Ариана.

Катедралата „Свети Петър“ – строежът на сегашната сграда на катедралата е започнал още през 1160 г., като продължава повече от един век. От архитектурна гледна точка тя е смесица между няколко стила, като особен интересен представляват готическите елементи. От северната кула на катедралата се открива чудесна гледка към цяла Женева. До площадката се стига по криволичещо стълбище, което има 157.

Най-интересните места, които да посетите в Женева
Снимка: Елена Исаева

Музей по естествена история – музеят е на цели 5 етажа и има множество интересни експонати. Най-впечатляващ и странен от тях е двуглавата змия Янус, която е родена през 1997 г. В този музей може подробно да се запознаете с праисторията и геологията на Швейцария.

Стената на реформаторите – град Женева, а и цяла Швейцария, изключително много се гордее с този паметник. Той олицетворява всички, които са се борили за Реформацията. Стената е построена в периода 1909 – 1917 г.

Цветният часовник – това е една истинска цветна феерия и може би най-сниманото място в Женева. Намира се в близост до Женевското езеро. Създаден е през 1955 г. и се състои от около 6500 цветя, които се сменят в зависимост от сезона. Той е създаден в чест на добре известната в цял свят швейцарска часовникарска индустрия, която се смята за най-точната в света.

Най-интересните места, които да посетите в Женева
Снимка: Елена Исаева

Фонтанът Же Д‘О – името на най-известната забележителност в Женева в превод означава водна струя. Той е разположен в Леманското езеро, което е най-голямото в Европа. Всяка секунда от него се изстрелват 500 литра вода на височина от 140 метра.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин