Най-интересните събития около Дряново - октомври - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-интересните събития около Дряново - октомври

Лятото отмина, а есента предразполага към повече домошарстване. В Дряново обаче ще удължат активния сезон и през октомври.

През този месец е празникът на града, когато мнозина се завръщат в родния край и настъпва прекрасно оживление. Обичайно програмата е доста богата и включва: изложби, театри, състезания. Освен това обаче тази година ще има и още няколко доста интересни събития.

1. Крикет мач

Исторически първи мач по крикет ще се изиграе на 13-ти октомври в село Гостилица. Сборен отбор от селото ще играе срещу 11-та на Националната спортна академия. Началото е в 11:00 часа на стадиона в Гостилица.

2. Фестивал „Конска сила“

Като изгледате крикета, останете в село Гостилица. На 14-ти октомври там ще се проведе фестивалът „Конска сила“ – конно състезание, конкурси за земеделска продукция, вино и ракия, теглене на трабант, концерт на Милена Славова и др. Подробности – тук.

3. Празник на град Дряново

Тази година връхната точка на тържествата ще бъде на 20, 21 и 22 октомври. Дни на концерти, изложби, състезания, панаир с любимите блъскащи колички, гондола, паратропер, захарен памук и пр. Подробности – тук.

4. Музикален фестивал „Празник на кратуната“

За пета поредна година гостиловци ви канят на техния Музикален фестивал "Празник на кратуната", за да се посмеем заедно, да се повеселим, да потърсим на гърнето похлупак и да пийнем по един билков час в кокетни чашки от кратунки, да ни се усмихнат закачливо Кратунчо и Кратунка, да видим някое чудо невиждано, да потанцуваме, да попеем и да съхраним туй, дето го имаме отдавна че и от себе си да дадем. През целия ден на 28-ми октомври. Подробности тук

5. Хелоуин и Ден на народните будители

Докато мнозина спорят кой празник е по-по-най, в село Керека са решили да ги съчетаят и да отпразнуват и двата. На 28-ми октомври (след като си вземете кратуните от Гостилица) от 18:00 часа е събирането в читалището с музика, танци и шантави костюми. Повече информация тук

Източник: Нашите приятели от Дестинация Дряново

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин