Най-красивите и вълнуващи пътища в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-красивите и вълнуващи пътища в света
Автор: Peika.bg
Най-красивите и вълнуващи пътища в света

В съвременния свят на градски почивки и морски all inclusive ваканции е лесно да забравиш богатството на природната красота. При местния туристически агент може би има много чудесни оферти в наличност, но зашеметяващите природни пейзажи не струват дори стотинка... А по света съществуват буквално хиляди места, които ще ви оставят с широко отворени очи. Най-добрият начин да зърнете повече от тези невероятни гледки, е като пътувате по пътищата, преминаващи покрай тях, а по-долу, можете да разгледате поне четири от най-красивите пътища на планетата.


„Биг Сур” – Калифорния, САЩ

Съединените щати са синоним на епични пътища, какъвто е и този главен път, покриващ маршрута по централната калифорнийска брегова линия.

Магистрала 1, позната като „Биг Сур”, е един от най-добре познатите пътища в Щатите (което наистина говори нещо), и е лесно да се разбере защо, когато ви отведе до зашеметяващата гледка към Тихия океан.

Магистралата се разпростира на 145 км, от Сан Симеон до Кармел, и наподобява рог на изобилието с природните си красоти. Стръмните скали, които надничат над разбиващите се в брега вълни на най-големия океан в света и гъстата дива природа в местността Вентана са само някои от забележителностите, на които ще се насладите по време на това невероятно пътешествие.

10285

10284

*

Големият океански път – Виктория, Австралия

Ще се сблъскате с голямо количество пясък и прах, докато карате по пътищата на този континент... Но в продължение на 241 км Големият океански път по южноавстралийското крайбрежие в щата Виктория, предлага гледка към океана, синьо небе и изпълнени със зеленина пейзажи.

Докато преминавате покрай дъждовни гори, плажове и невероятни скалисти брегове, ще можете също да видите различни забележителности, като ждрелото Лох Ард и варовиковите скални образувания Дванадесетте апостола.

Пътят е построен от завърнали се войници, в памет на тези, загинали през Първата световна война, и е главна туристическа атракция в региона, така че не очаквайте да сте единствените на него.

10287

*

Проходът Конър - Полуостров Дингъл, Ирландия

Едно малко по-близо пътуване - през прохода Конър, който се простира от южния край на полуостров Дингъл към залива Брандън в Ирландия.

Ирландия е истинска съкровищница от великолепни пейзажи, и пътешествието, което предлага проходът, не е изключение. Ширещите се зелени гледки и недокоснатите склонове на хълмовете са главен обект на ирландската митология, и ако сте почитател на британските пейзажи, задължително трябва да видите този път.  

10288

*

Проходът Стелвио – Италия

Разположен на внушителните 2743 м, високо в италианските Алпи, този път съдържа 48 остри завоя в сравнително кратките 24 км и преминаването по него е нещо като ритуал за автомобилистите и мотоциклетистите.

Множеството остри завои са включили Стелвио и в списъка на най-опасните пътища в света освен в този на най-вълнуващите. Това обаче не отнема от красотата и закачката на този прекрасен маршрут, избран дори от шоуто за автомобилизъм „Топ Гиър” за „най-великият автомобилен път в света”. Прочетете повече за прохода Стелвио.

10282

10283

Има изобилие от други примери за спиращи дъха природни красоти по света, на които можете да се насладите на четири колела... Така че закопчайте колана, облегнете се и се насладете на гледката!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин