Най-невероятните диви животни, спипани на летището - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-невероятните диви животни, спипани на летището
Автор: Мира Янева
Най-невероятните диви животни, спипани на летището

Човек би очаквал да види объркани пътници, отегчени служители и търчащи деца на летището. В доста по-малка степен обаче е готов да се срещне с криещ се зад ескалатора алигатор (случай отпреди няколко дни в Чикаго) или скрити в якето мини маймунки. В опитите си да пренасят незаконно екзотични животни, хората достигат до крайности. И в начините на укриване, и в биологичните видове, които избират.

Ето подборка от някои любопитни случаи, събрани от новините от последните няколко години:

Костенурка, маскирана като бургер

През месец юли мъж опитва да внесе нелегално костенурка в Китай. За да не бъде забелзано животното, мъжът го дегизира като бургер в кутия от KFC. Скенерът улавя костенурката. Въпреки това човекът упорито отрича това в кутията да е нещо, различно от бургер.

Леопарди и маймуни в куфар

През 2011 г. мъж е заловен на международното летище в Банкок, докато пренася куфари, пълни с бебета маймунчета, пантери, леопарди и една мечка. Удивителното е, че той е заловен, понеже властите са го следили за трафик на животни, а не защото е особено трудно да внесеш нелегално мечка.

Котенца на тавана

През октомври служителите на летището в Маями се обаждат в полицията заради силен шум. Когато служителите на реда пристигат, откриват три котенца, скрити на тавана. Животинчетата са дадени за осиновяване.

Кенгуру в аптеката

След като е блъснато от кола, ранено кенгуру успява да достигне с подскоци до летище Мелбърн и само да открие аптеката. Там животното е заловено и излекувано от природозащитници.

Колибри в гащите

Холандски гражданин решава да пренесе контрабандно десетина колибрита, като ги скрие в... гащите си. Всяко птиче е било увито в отделно парче плат, но човките им не са били покрити и пътникът е имал странни, издайнически движения.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин