Ylvis: Норвежците, които се питат как казва лисицата - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ylvis: Норвежците, които се питат как казва лисицата
Автор: Мира Янева
Ylvis: Норвежците, които се питат как казва лисицата
Снимка: Ylvis

Те са единствените хора, които могат толкова драматично да бъдат измъчвани от въпроса "Как казва лисицата" и дали ако срещне дружелюбен кон, ще си комуникира с него по морзовата азбука. 

Те са хората, които нарекоха Стоунхендж "гигантска гранитна торта". 

Те са Ylvis (Илвис) и ако все още не сте гледали техните видеа, сте изостанали от тези 60 милиона потребители на мрежата за видеосподеляне YouTube, които го направиха само през първите три седмици. 

Ylvis, или двамата братя Борд и Вегард Илвисокер, всъщност не са певци, а водещи на едноименно комедийно шоу. (Което може би е жалко, защото звучат доста по-добре от много певци, които по-добре да са комедианти)

За най-големия си хит "The Fox" Ylvis споделят: "Тази песен е направена за телевизионно шоу и се предполагаше да забавлява за 3 минути няколко норвежци. Когато пуснахме готовия клип в офиса, около 10 души го гледаха. И никой не се засмя". 

Ако се чудите как се е родила идеята за лисичата песен, спокойно - и Илвис се чудят. "Опитвам се да си спомня. Начинът, по който работим, е - сядаме, говорим си за разни неща и си водим записки. Предполагам сме си говорили за това какъв звук издава лисицата."

Видеото набира лавинообразно популярност и за два дни е гледано над 2 милиона пъти, което е и причината двамата братя да обещават още музикални изненади по време на третия сезон на комедийното си шоу по норвежката телевизия. Ако разбирате норвежки, гледайте ги всеки вторник и четвъртък от 21:30 часа.

Ето ги и хитовете - "The Fox" и "Stonehendge":

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин