Най-привлекателният град за туристите през 2017 г. - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-привлекателният град за туристите през 2017 г.
Автор: Peika.bg
Най-привлекателният град за туристите през 2017 г.

Най-привлекателният град за туристите през 2017 г. е Хонконг. Това сочат резултатите от изследователската компания Юромонитор интернешънъл.

Той е от онези огромни градове, които буквално съчетават всичко в себе си. Със своите 14 млн. жители, единственото, с което не може да се похвали китайската столица, е добър въздух. В същото време обаче, тя работи на бързи обороти и е с отлична транспортна мрежа, поразителни търговски центрове, храмове и тихи паркови кътчета, които приличат на оазиси за съзерцание и размисъл. 

Най-интересното там е, че имаш усещането за едновременно докосване до автентичния Китай, както и до космополитните елементи, които го изпълват. Всичко това пък е примесено с желанието да опиташ местните вкусотии, докато вървиш през потоците от хора, удивлявайки се на различността на този град. Именно това са и причините Хонконг да е толкова привлекателен за туристи от цял свят.

Тази година градът е посетен от 25,7 млн. туристи. Второто място е отредено за Банкок, който е посетен от 23,3 млн. души, а третото – за Лондон с неговите 19,8 млн. В топ 10 на най-привлекателните за туристите градове влизат също Сингапур, Макао, Дубай, Париж, Ню Йорк, Шенжен и Куала Лумпур.

Москва например е чак на 49-о място, тъй като през 2017 г. руската столица е била посетена от едва 4,6 млн. туристи. През 2016 г. Москва заема 46-о място с 4,5 ммлн. посетители. Според прогнозата, през 2020 г. руската столица ще бъде посетена от 5 млн. туристи, а през 2025 г. – от 6,7 милиона. Санкт Петербург заема 73-то място с 2,9 милиона посетители. Подобно на Москва, Санкт Петербург, в сравнение с миналата година, е паднал в класацията с три пункта.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин