Китайското село на малките хора - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Китайското село на малките хора
Автор: Peika.bg
Китайското село на малките хора

Селцето Янгси, намиращо се в китайската провинция Съчуан, предизвиква интереса на множество медици. В него живеят едва 80 души, но половината от тях страдат от дуорфизъм.

Според местните масовото проявление на тази болест започнало преди повече от 60 години. Тогава тя засегнала най-вече децата между 5 и 7-годишна възраст и попречило на растежа им.

Според експерти такъв тип проблем има един на 20 000 души, което прави ситуацията в китайското селце наистина мистериозна. Интересен е и фактът, че исторически данни сочат, че в по-далечното минало, в същата провинция е имало няколкостотин души страдащи от дуорфизъм.

По тази причина к
итайското правителство е забранило достъпа на посетители до Янгси. Освен недоволство това предизвикало и измислянето на множество градски легенди. Според някои над населението на малкото селце били надвиснали тъмни сили, а според други причината за масовия дуорфизъм се крие в това, че на времето местните не спазвали погребалните ритуали. Според трета теория пък нещастието сполетяло Янгси непосредствено след като в миналото хората сварили и изяли черна костенурка.

В наши дни процентът на децата, които страдат от това заболяване е значително по-нисък, но все още този феномен остава необяснен.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин