Най-ужасните места, на които можете да нощувате - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-ужасните места, на които можете да нощувате
Най-ужасните места, на които можете да нощувате

Или няколко хотела, които доказват, че някои неща не се случват само по филмите на ужасите.

Хотелът, който се рекламира като най-лошия на света

"Вече 40 години гордо разочароваме пътешественици. Гордеем се с нива на комфорт, съпоставими със зле охраняван затвор, бар в подземието с лошо осветление и липса на свеж въздух, врати, които се заключват, и асансьор, който почти никога не засяда между етажите“. Това гласи рекламата на хотел Ханс Бринкер (Hans Brinker) в Амстердам, която е публикувана на заглавната страница на уебсайта му.

Най-мръсният хотел в света

Този хотел е обявен за най-мръсният от потребителите на международния сайт за туризъм TripAdvisor. При това не веднъж, не два, а цели три пъти. Хотелът се казва Carter и се намира в Ню Йорк. Сред мненията, оставени от гостите на хотела, се открояват хлебарки, дървеници, ужасни миризми и дори убийства! Според вестник Wallstreet Journal служител на хотела убил свой колега близо до рецепцията през 1999 г., а няколко години по-късно под едно от леглата е открит друг труп. Хотелът разполага с близо 600 стаи, много от които са били дом на над 20-те деца на собственика му – виетнамски имигрант.

Хотел в панелен блок от ГДР

Към най-странните места, на които човек може да се подслони, спада и „Ostel“. Хотелът се намира близо до източната гара в Берлин, в панелен блок, останал от времето на ГДР. Гостите се връщат в 70-те и 80-те години на миналия век. Хотелът е оборудван с оригинални мебели от ГДР, а посетителите могат да избират между легло в пионерски лагер и ваканционно жилище от времето на ГДР. На стената на второто виси портрет на бившия ръководител на ГДР Ерих Хонекер. Доколко някой, израснал в тази атмосфера, ще иска да се върне в тези времена, е твърде спорно.

Бивша затворническа болница

Още едно берлинско попълнение. Докато “Ostel” се занимава с историята на дизайна по време на ГДР, "Das andere Haus VIII” е червена тухлена сграда, която по-рано е била отделение на болница към затвора в Румелсбург по времето на ГДР. След падането на стената на 9-ти ноевмри 1989 г. тук за кратко са били водени водещи политици като Ерих Хонекер и Ерих Миелке. Днес хората идват доброволно и нощуват в килиите на някогашното болнично крило.

Открийте и още 5 странни хотела в Берлин.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин