Не пропускай: Интересните събития този уикенд (19-21 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Не пропускай: Интересните събития този уикенд (19-21 февруари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Не пропускай: Интересните събития този уикенд (19-21 февруари)

Нашите любими събития този уикенд. За повече информация последвайте линковете. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития за деца.

СОФИЯ

Част от цялото - концерт

19 февруари, 19:30 ч., Червената къща

Концерт на Мартиан Табаков – електрическа китара. В изпълняваната музика преобладават етно, рок и експериментални моменти в поредица от авторски композиции и импровизации. Маритиан Табаков е номиниран Икар 2016 в категория дебют за авторска музика и изпълнение на живо в спектакъла „Росмерсхолм" на Театър – Студио Персона от програмата на Червената къща. Вижте още от програмата на Червената къща.

*

Страхотни момичета - постановка

19 февруари, Младежки театър

Петък вечер със страхотната пиеса "Страхотни момичета" в Младежки театър. Вижте още от програмата на Младежкия театър.

*

Концерт в памет на Нели Божкова - мецо-сопран

21 февруари, кино Влайкова

Един изключителен концерт в памет на починалата Нели Божкова, изпълнен от Орлин Чолаков Трубадура и неговите дъщери в памет на Нели Божкова - мецо-сопран. В програмата на концерта има класическа китара, класическо пиано, латино, арии в акомпанимент на китара. Подробности за концерта.

*

Нарисувай ми спомени - изложба в галерия Абсент

18 февруари

Изложбата „Нарисувай ми спомени...”: 30 фотографии на Славина Бахчеванова, по които 13 от най-добрите художници в България са нарисували акварелни картини. Всеки един от тях със своя неподражаем стил е пресъздал върху листа личната си емоция по спомените на фотографката. Известният американски фотограф Ансел Адамс казва: ”Истинската снимка не се налага да бъде обяснявана, нито пък може да бъде предадена с думи”. Повече за изложбата.

БОРОВЕЦ

Balkan Telemark Tour

19-21 февруари

Първото по рода си събитие в България Balkan Telemark с професионални инструктори от Италия – Telemark Snow Events. Домакин на събитието ще бъде ски курорт Боровец. Опитайте телемарк за първи път! Телемаркът е оригиналният и най-стар ски стил. Техниката съчетава елементи от алпийските ски и ски бягането. Системата на автоматите – свободна пета – дава неповторимо усещане при всеки завой. Стилът е подходящ за всякакви писти, както и за извънпистово каране. Повече за събитието.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Турне на Брас Асоциация Комбо

20 февруари, МДТ Константин Кисимов и афтър парти в Melon

Последната рожба на музикалните енергия и любопитство на тромпетиста Михаил Йосифов и тромбониста Велислав Стоянов, Брас Асоциация Комбо се отправя на турне из България. След множество брас и джаз проекти и събития, творческият дует събра още петима изключителни джаз музиканта, с които, планират да покорят сърцата на публиката в 7 града из страната. Великолепната седморка се е заела с нелеката задача да покаже още едно от лицата на необятната джаз музика, а именно „Забавната страна на джаза”. Научете повече и вижте всички дати на турнето.

РУСЕ

Пътят на един стартъп - ВХОД СВОБОДЕН

21 февруари, културен център ВН

С Георги Иванов – един от основателите на българския стартъп Enhancv, ще си поговорим за това как стартира един стартъп, през какви стъпки минава, как се търси финансиране, какво се случва след финансирането, каква е ролята на клиентите, как се излиза на международен пазар и много други неща. Освен това Георги ще ни разкаже за Enhancv - комания, разработваща софтуер за създаване на ефектни и впечатляващи CV-та, с които да се представите в най-добра светлина. Повече за събитието.

*

В  Ч У Ж Б И Н А

Карнавал в Ница

13-28 февруари, Ница, Франция

Всяка година Френската Ривиера се взривява за две седмици - музика, фойерверки и всякакви зрелища. От всяка уличка на Ница се чуват ритми, а програмата на фестивала е пълна с концерти и партита. Всяка година фестивалът привлича над 1 милион зрители, които посещават парада, воден от огромни папие-маше фигури. Повече за събитието може да научите тук

*

Фестивал на цитрусите в Мантон

13 февруари - 2 март, Мантон, Франция

Спокойното френско градче Мантон избхухва в цвят и аромат по време на ежегодния Фестивал на цитрусите (La Fête du Citron). Вземете своята доза витамин С около огромните статуи, изградени от лимони и портокали на брега на френската ривиера. Има платформи, танци, тематични партита - всичко, което бихте искали да видите на един цитрусов фестивал. А и Мантон е на 30-ина километра от НицаПовече за Фестивала на цитрусите в Мантон

*

К О Н К У Р С И

Национален конкурс за изработване на мартеница в Етъра

до 25 февруари, Етъра 

Архитектурно-Етнографски Комплекс “Етър”-Габрово обявява национален конкурс за изработване на мартеница в три раздела - за тематична колекция, за най-автентична мартеница, за най-оригинална мартеница. Подробности за конкура за мартеница. 

*

Рецептите на баба - Национален конкурс за детски рисунки и литературни творби

до 31 март, цяла България

Седми национален конкурс за детски рисунки и литературни творби на тема "Рецептите на баба" се организира от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7 (А.Р.И.З.-7,) в партньорство с Национален дворец на децата. За участие в конкурса се приемат индивидуални творби – рисунки и литературни произведения на деца до 14-годишна възраст, които се разпределят в три възрастови групи (до 7 г., 8-10 г. и 11-14 г.). Няма ограничение за броя на творбите, с които едно дете може да участва. Краен срок за участие: 31 март 2016 г. Пълни условия на конкурса.

*

К А У З И

Подкрепи пътуващата библиотека на колела

Представете си каравана с удобно кресло в единия край, с кана хубав чай до него. Малка плетена масичка и красива нощна лампа. В другия край - голяма дървена библиотека с половин тон книги. Свещи, приятно ухание на старо и на книги. Уют.  Ето така Александър Караджов от Смолян си представя реализиран проекта си за първата библиотека на колела, която ще обикаля из България. Ако идеята ви харесва и искате да допринесете за осъществяването й, можете да направите дарение тук. Повече за пътуващата библиотека на колела.

*

Търсете сред стотици интересни събития у нас и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин