Не пушете в леглото... в хотел с постеля от сено - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Не пушете в леглото... в хотел с постеля от сено
Автор: Peika.bg

Това е хотел, в който определено не бихте рискували да пушите в леглото. Нито пък ще изберете точно него, ако страдате от сенна хрема. Най-вече защото единствена постеля и дюшек ви е... купа сено. Добре дошли в сенния хотел!

Не, не си го измислихме току-що, такива хотели наистина съществуват и в тях наистина спят туристи. Ако досега сте си мислели, че пътувате зелено, сега направо ще е тревисто.

Сенните хотели се появяват като част от стремежа на хората да се върнат към естествения начин на живот, общо взето те са крайната противоположност на големите градове, задръстванията и индивидуализма. Тук ще ви настанят в преустроена плевня с разстлано сено, върху което да спите като работниците през Средновековието. Все едно сте направили гигантска крачка назад в миналото, само дето тоалетните са по-добри. В една плевня (стая не е най-точната дума...) обикновено има доста хора – до 15 или повече, тъй че вероятността до края на вечерта да познавате обитателите на всички съседни легла е доста висока.

Ако идеята за сенен хотел ви звучи вълнуващо, но все пак не сте готови да се прежалите да спите върху сено, можете да наемете и двойна стая с дървено легло (да, легло, а не сено).

Откъдето и да го погледнете – това си е екологично и устойчиво начинание – по-малко пране (никакви чаршафи и калъфки, можете да наемете спален чувал или да си донесете собствен), без ново строителство, работно място за хората в селските райони, без вредно влияние за околната среда (посетителите идват предимно с колело или с влак). Освен това цените са много добри – обикновено нощувката е между 10 и 20 евро.

Сенните хотели (heuhotel) стават все по-популярни. Можете да ги откриете в близост до веломаршрути извън градовете в Германия, Австрия, Лихтенщайн, Люксембург и Швейцария. В околностите им има лозарски райони, винени маршрути, замъци и пътеки за походи.

И накрая едно много важно предупреждение: внимавайте да не си загубите игла в леглото... тъй де, в купата сено :)

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин