Лихтенщайн - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лихтенщайн
Пътешествия за Лихтенщайн
Държавата, в която хората не заключват домовете си, е с едва 37 000 жители и се разпростира на площ от 160 кв. км. Да, става дума за Лихтенщайн...
Лихтенщайн
Княжество Лихтенщайн се е сгушило тихо между Австрия и Швейцария и често е пренебрегвано за сметка на околните европейски държави, които предлагат...
Лихтенщайн
Информация за Лихтенщайн
Столица: Вадуц
С какви пари: Швейцарски франк
Часова зона: -1
На какъв език: Официалният език е немски. Английският е широко разпространен, а на места може да се разберете и с френски.
Най-добро време: Лихтенщайн е предимно зимна дестинация. Ски сезонът стартира през декември и продължава до април. От май до октомври времето е подходящо да наемете кола и да обиколите страната. Мнозина се качват в планината и се радват на обяд на открито сред красивата природа. Поради малките си размери Лихтенщайн често е част от по-голямо пътуване до Австрия или Швейцария.
Пазаруване: Повечето магазини са отворени от 8 до 18:30 часа, с обедна почивка между 12 и 13:30 часа. В събота магазините затварят в 16 часа. Неделя е почивен ден.
Щепсели и контакти: Необходим ви е специфичен швейцарски накрайник. За по-сигурно закупете го онлайн преди да заминете. Също така някои по-големи хотели и хостели разполагат със свои.
Религия: Католици
Абонирайте се за нашия бюлетин