5 любопитни факта за лихтенщайнското кралско семейство - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 любопитни факта за лихтенщайнското кралско семейство
Автор: Peika.bg
5 любопитни факта за лихтенщайнското кралско семейство

Историята на Лихтенщайн започва, когато семейство Лихтенщайн купува два парцела с площ приблизително 160 кв. км в горната част на Рейн. В резултат на това през 1719 г. се появява княжество Лихтенщайн, което придобива независимост след разпадането на Римската империя.

Подготвили сме ви няколко любопитни факта за монарсите на държавата-джудже. Ето ги и тях:

1. Принцът на Лихтенщайн Ханс-Адам II е един от 500-те най-богати хора в света. Той притежава огромна колекция от ренесансови шедьоври и два двореца във Виена. Личното му състояние се оценява на 4,4 млрд. долара, което е 11,5 пъти повече от това на кралицата на Великобритания, която разполага с 380 млн. долара.

2. Въпреки огромното си богатство, представителите на княжеското семейство се опитват да живеят скромно. Държавният глава и съпругата му принцеса Мария Кински често се разхождат из град Вадуц без охрана и хапват в местните пицарии. Според Ханс-Адам местните жители винаги ги разпознават, но туристите не. Тримата синове и дъщерята на двойката учат в редовно училище в Лихтенщайн.

3. Княжеското семейство живее в средновековния замък Вадуц на върха на отвесна скала.

4. Всяка година на 15 август монархът отваря вратите на своя замък за своите поданици и кани всички в двора си на празник, който включва съвместно хранене. Така се отбелязва Националният ден на Лихтенщайн. По-рано на този ден се правели обиколка на целия замък за всички желаещи, но поради кражби сега са поканени само в специална стая.

5. Носят се слухове, че Ханс-Адам II е спонсорирал международни изследвания на НЛО в продължение на много години, харчейки за това милиони долари.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин