Прекрасната библиотека, в която можете да пренощувате - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Прекрасната библиотека, в която можете да пренощувате
Автор: Peika.bg
Прекрасната библиотека, в която можете да пренощувате

Нека ви представим едно вълшебно местенце, което се намира в Уелс, Великобритания. Става въпрос за първата библиотека-хотел в света – старата нео-готическа  Библиотеката „Гладстон”. Тя е основана от самият Уилям Гладстон, бивш премиер на Великобритания, през далечната 1895 г. и днес съдържа над 250 000 печатни екземпляра. Библиотеката е изключително достолепна и красива с типичен британски аристократичен стил от XIX в. Тя буквално прилича на място, извадено от приказка и сме сигурни, че много от вас биха се радвали да прекарат време там.

Библиотеката-хотел „Гладстон” се намира в живописното уелско село Хауардън. Управляващите сградата са решили да направят възможно най-приятно и пълно изживяването на четящите и стигат до креативната идея да започнат да предлагат нощувки. На разположение на гостите са 26 стаи на цена от около 70 паунда на нощувка, като в цената е включена и закуска. Те са семпли, тапицирани с книжни мотиви и нямат телевизори. Самата сграда пък представлява архитектурна и туристическа забележителност, което допълнително допълва прекрасното усещане да спиш около 150 000 книги и още толкова други печатни издания.

Библиотеката е отворена за читатели от 09:00 до 17:00 ч., а за наематели на стаите до 22:00 ч., като след това те могат да взимат четивата си в стаите си. Тя разполага и с кафене, където се сервира следобеден чай с разнообразни видове, торти и сандвичи, както и традиционен британски неделен обяд, който подхранва апетита ви за повече четене.

Така че, ако сте любители на книгите, искате да посетите прекрасният Уелс и да си подарите нощувка в старо, автентично и аристократично имение, поддържано, но като цяло непроменено от Викторианската епоха – това е вашето място. Имайте предвид, че навън най-вероятно всичко е зелено, но времето е сиво и дъждовно, но затова вие ще бъдете в едно наистина уютно пространство. Библиотеката-хотел предлага уютни стаи с жълта изкуствена светлина (която е най-щадяща при четене), хубав черен чай и множество книги, сред които и  автентични първи техни издания от XIX и началото на XX в.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин