Бристъл – чай по английски, висящ мост и още нещо - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бристъл – чай по английски, висящ мост и още нещо
Автор: Елена Исаева

Повечето хора свързват Англия със столицата Лондон, Манчестър или Бат. В английската провинция обаче, има и други наистина красиви градове, които си заслужава да влязят в списъка ви на места, които трябва да посетите. Един от тези градове е Бристъл.

 

Този град е пълен с много интересни места, на които може да се насладите, както и хиляди развлечения, които ще ви носят различни емоции всеки ден. Градът е много по-гостоприемен от големия и мрачен Лондон. Все пак е по-малък, по – спокоен и определено по-чист.

Едно от най-интересните и красиви места в английския град е висящият мост или още мостът Клифтън. Това истинско инженерно чудо се извисява високо над реката и се намира на самото бристълско плато. Мостът е завършен през далечната 1864 г., като от него се открива страхотна панорамна гледка, както към града, така и към реката.

По средата на моста се движат автомобили, но от двете страни на пътните платна има и пещеходни такива. Минаването на моста пеша носи известна доза адреналин, тъй като височината не е никак малка. Клифтън е най-разпознаваемият символ на град Бристъл.

Бристъл – чай по английски, висящ мост и още нещо
Снимка: Елена Исаева

Друго място за посещение в града е Бристълската катедрала. Тя има наистина внушителни размери и архитектура. Строежът ѝ продължава повече от 600 години, като започва още през 12 век. Сградата е наистина много красива, като на предната и фасада гордо стои разкошна розетка с не малки размери. Вътрешността е дори още по впечатляваща.

Бристъл – чай по английски, висящ мост и още нещо
Снимка: Елена Исаева
 

Още едно интересно място, което си заслужава да бъде посетено, е пристанището на града. То някога е било важен транспортен възел, но сега на него има предимно частни яхти и лодки, и разбира се множество ресторанти и кафенета. Близо до него се намира по-модерната част на града, която по страхотен начин се връзва с по-старата и дава допълнително очарование на този прекрасен английски град.

Бристъл – чай по английски, висящ мост и още нещо
Снимка: Елена Исаева

Където и да се намирате в Англия, силно ви препоръчвам да пиете чай по английски. Това е истинско събитие и определено си заслужава да бъде изпитано. Англичаните пият своя чай около 17 часа местно време, като това е един дълъг и сложен ритуал за тях. Задължително по време на чая трябва да има дребни сладки, соленки и дори малки сандвичи, като следобедна закуска.

Към чая си, те често добавят мляко, което признавам, в началото звучи странно, дори отблъскващо, но в крайна сметка се оказва изненадващо вкусно. Почти всеки хотел в Бристъл предлага следобено пиене на чай, срещу определена сума разбира се, но това е преживяване, което си струва да се опита.

Бристъл – чай по английски, висящ мост и още нещо
Снимка: Елена Исаева

Накрая, но не и последно място, задължително посетете някоя местна английска кръчма. Те са истински произведения на изкуството. Всяка една от тях има свой собствен стил, според вкусовете на съдържателите си. Може да видите цели стени със значки, бирени подложки, камини и библиотеки с наистина ценни, дори антични книги в тях. Опитайте и местните бири, които са наистина вкусни, като има за всеки по нещо – от много леки до много силни. Бристъл определено има място сред най-красивите градове в Англия, а може би дори в Европа.


Бристъл – чай по английски, висящ мост и още нещо
Снимка: Елена Исаева

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин