Немските нощни клубове може да бъдат обявени за културни институции - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Немските нощни клубове може да бъдат обявени за културни институции
Автор: Peika.bg
Немските нощни клубове може да бъдат обявени за културни институции

Тъй като препоръката за промяна на статута на нощните клубове и местата за музика на живо набира скорост, Германия изглежда е на път да придобие множество нови културни институции. Това означава, че музикалните клубове, фокусирани върху артисти, млади таланти и куратори на програми, ще бъдат поставени в същата категория като театрите, оперите, музеите и концертните зали.

Потвърждавайки съгласието си, че „клубовете са култура”, германският Бундестаг (федерален парламент) сега прие резолюция с искане правителството на страната да признае музикалните клубове и местата на живо съгласно закона за сгради като съоръжения за културни цели. Берлинските клубове са огромна привлекателност за пътуващите, а огромният обем и разнообразие от места в целия град го превръщат в ключова дестинация за любителите на музиката по целия свят.

Промяната в правния статут от „места за забавление на „културни институции ще предпази определени клубове от джентрификация и означава, че ще им бъде разрешено да се отварят в по-селските райони на страната. Потвърждавайки културния статус на музикалните клубове и местата за музика на живо, Бундестагът казва, че потвърждава и почита „постиженията на операторите, художниците, служителите и на свободна практика. Те ще получат и данъчни облекчения. Ще бъдат приложени решения за защита от шум, за да се помогне за разрешаване на конфликти на употреба между клубовете и приближаващи разработки.

Според Live Musik Kommission клубната култура има голяма културна и икономическа стойност за Германия. „Клубовете са уникални предприемачески, културни, социални и архитектурни открити пространства, които ви канят да експериментирате, да се срещате и да се забалявате”, се казва в него. В същото време те са важна част от културните и творческите индустрии с около 50 000 служители и на свободна практика с годишен оборот от около 1,1 млрд. евро.”

Добиващите широка популярност фестивали, съвременната архитектура, авангардното изкуство печелят международна репутация на Берлин. Бидейки главен туристически център и дом на хора от над 150 нации, градът-столица е важна точка за хората, които се интересуват от либерален начин на живот, бурно градско ежедневие и свобода на словото и художественото изразяване. Немската столица официално е призната за един от градовете с най-много музеи в света, като към момента общият им брой възлиза на 173.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин