Немските нощни клубове може да бъдат обявени за културни институции - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Немските нощни клубове може да бъдат обявени за културни институции
Автор: Peika.bg
Немските нощни клубове може да бъдат обявени за културни институции

Тъй като препоръката за промяна на статута на нощните клубове и местата за музика на живо набира скорост, Германия изглежда е на път да придобие множество нови културни институции. Това означава, че музикалните клубове, фокусирани върху артисти, млади таланти и куратори на програми, ще бъдат поставени в същата категория като театрите, оперите, музеите и концертните зали.

Потвърждавайки съгласието си, че „клубовете са култура”, германският Бундестаг (федерален парламент) сега прие резолюция с искане правителството на страната да признае музикалните клубове и местата на живо съгласно закона за сгради като съоръжения за културни цели. Берлинските клубове са огромна привлекателност за пътуващите, а огромният обем и разнообразие от места в целия град го превръщат в ключова дестинация за любителите на музиката по целия свят.

Промяната в правния статут от „места за забавление на „културни институции ще предпази определени клубове от джентрификация и означава, че ще им бъде разрешено да се отварят в по-селските райони на страната. Потвърждавайки културния статус на музикалните клубове и местата за музика на живо, Бундестагът казва, че потвърждава и почита „постиженията на операторите, художниците, служителите и на свободна практика. Те ще получат и данъчни облекчения. Ще бъдат приложени решения за защита от шум, за да се помогне за разрешаване на конфликти на употреба между клубовете и приближаващи разработки.

Според Live Musik Kommission клубната култура има голяма културна и икономическа стойност за Германия. „Клубовете са уникални предприемачески, културни, социални и архитектурни открити пространства, които ви канят да експериментирате, да се срещате и да се забалявате”, се казва в него. В същото време те са важна част от културните и творческите индустрии с около 50 000 служители и на свободна практика с годишен оборот от около 1,1 млрд. евро.”

Добиващите широка популярност фестивали, съвременната архитектура, авангардното изкуство печелят международна репутация на Берлин. Бидейки главен туристически център и дом на хора от над 150 нации, градът-столица е важна точка за хората, които се интересуват от либерален начин на живот, бурно градско ежедневие и свобода на словото и художественото изразяване. Немската столица официално е призната за един от градовете с най-много музеи в света, като към момента общият им брой възлиза на 173.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин