Необитаемият богаташки комплекс в Турция - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Необитаемият богаташки комплекс в Турция
Автор: Peika.bg
Необитаемият богаташки комплекс в Турция
Снимка: http://burjalbabas.com/

Ще ви покажем едно доста необичайно творение в източната ни съседка Турция, а именно Бурж ал Бабас.

Това е един безлюден град, който се намира в подножието на северозападните планини в Турция. Той е изпълнен с еднакви синьо-сиви вили в готически стил, които доста приличат на замъците на Дисни.

Проектът за изграждането му стартира през 2014 г. като цели да привлече чуждестранни купувачи. Това обаче не се случва и затова вилите и до днес си стоят празни. 

61053

Създателите му все още разполагат със 175 млн. евро за завършването на проекта, но компанията вече е подала молба за защита от банкрут, след като няма купувачи, които да изплатят имотите си.

61055

Подобни случаи с големи строителни проекти, които не могат да бъдат завършени, има и в Ню Йорк, Лас Вегас, Токио и испанския град Бургос. Там също има подобни изоставени места, които обаче едва ли изглеждат толкова зловещо, колкото Бурж ал Бабас.

Вилите струват между 350 хил. и 440 хил. евро, като целевата група на потенциалните купувачи са богаташите от Близкия изток.

61052

Въпреки че Турция се отправя към рецесия, архитектите на Бурж ал Бабас се надяват да могат да отворят комплекса през октомври тази година.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин