Невероятна калифорнийска пътека отваря за пръв път от 13 години - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Невероятна калифорнийска пътека отваря за пръв път от 13 години
Автор: Peika.bg
Невероятна калифорнийска пътека отваря за пръв път от 13 години
Снимка: redwoodhikes.com

Тъй като в Калифорния отпадат повечето от ограниченията що се отнася до COVID-19 и отваря отново щата, една от най-популярните пешеходни пътеки се отваря за обществеността за първи път от 13 години.

Пътеката на водопада на Биг Сур отново ще бъде отворена на 18-и юни, след като е претърпяла опустошителни щети от пожар преди 13 години. Масивният Басейн Комплекс Пожар разкъса 162 818 акра брегова линия Биг Сур през юни 2008 г. Считан за един от най-лошите пожари в Калифорния, искрящият от мълнии пламък унищожи голяма част от инфраструктурата на пътеката Pfeiffer Falls, включително мостове, парапети, стъпала, знаци и стени.

Сега благодарение на съвместните усилия на Калифорнийските държавни паркове и природозащитната група Save the Redwoods League, пътеката ще се отвори отново за обществеността на 18 юни и ще изглежда по-добре от всякога, с подобрен достъп за туристи и укрепени екосистеми за обитателите на дивата природа на пътеката.

Една от най-впечатляващите нови характеристики на пътеката Пфайфър фолд е живописният 70-футов пешеходен разширителен мост, обхващащ дерето Пфайфър редууд крийк. Мостът отвежда пешеходния трафик от чувствителното русло, за да подобри естественото местообитание на водната екосистема отдолу и дава на туристите невероятна гледка към дерето и водопадите. Допълнителните подобрения по пътеката включват подмяна на повече от 4500 кв. м асфалт и бетон с по-естетически приятна и в крайна сметка по-устойчива, мръсна пътека.

Говорейки преди възобновяването, Джим Доран, мениджър на програмата на държавния парк в Калифорния за пътищата и пътеките на област Монтерей, заяви, че „преди пожара през 2008 г. в басейна на комплекса, това е една от най-популярните пътеки в Биг Сур – дестинация за туристите в Калифорния. Многото подобрения на пътеката са завършени, ние се радваме да приветстваме посетителите още веднъж. “

Наскоро обновената пътека от 0,75 мили Пфайфър фолс пътека завършва 1,5 мили линия с пътека Валей вю. Според Лигата посетителите ще намерят нови тълкувателни панели по пътеката, за да ги обучат по секвоите и изменението на климата, водосбора на Биг Сур и партньорството между Калифорнийските държавни паркове и Службата по горите на САЩ.

Ако планирате пътуване до Биг Сур тази година, не забравяйте да разгледате и други забележителности в района, включително странната мемориална библиотека на Хенри Милър, място за некултурно издигане и книжарница, сгушено дълбоко в секвоите; Есален хот спрингс за нощно къпане под звездите; Държавен исторически парк Point Sur; перфектният плаж Пфайфър и гората Лос Падрес.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин