Разходка из секвоите на Калифорния - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Разходка из секвоите на Калифорния
Автор: Peika.bg
Разходка из секвоите на Калифорния

Много пътешественици се насочват към древните гори от секвоя в Калифорния, за да видят гигантските дървета, извисяващи се над тях. Но сега има шанс да изследвате малко по-близо до техните възвишени сенници на нова „разходка в небето.

Redwood SkyWalk в зоопарка „Секвоя парк ще бъде домакин на тържественото си откриване през уикенда 4-6 юни, което ще позволи на посетителите да изследват гората от 100 фута над земята.

Разположена в Юрика, Калифорния, небесната разходка е поредица от свързани издигнати мостове, които отвеждат посетителите до издигнатите платформи, където те могат да видят тази стара растяща горичка от секвоя от нова гледна точка. С дължина почти четвърт миля, зоопаркът казва, че това ще бъде най-дългата разходка в небето в Западните САЩ. Според зоопарка, тъй като няма стълби, цялото място е достъпно за хора с увреждания с изключение на незадължителна приключенска част.

Redwood SkyWalk се намира в парка „Секвоя, който представлява 67-акрова горичка в град Юрика. Той, от своя страна, се намира в окръг Хумболт, където се е и Националният парк Редууд, където растат повече от 45% от останалите защитени гори на Калифорния от стари дървета.

Според зоологическата градина платформите са окачени от дърветата и следователно са проектирани да „осигурят незначително въздействие върху дърветата и да им позволят да продължат да растат. Докато платформите доближават посетителите много по-близо до дърветата, гостите се съветват да не докосват деликатната им кора.

Тържественото откриване ще се придържа към настоящите насоки на COVID-19, но Калифорния е готова да премахне много от своите ограничения за капацитет и социално дистанциране до 15 юни.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин