New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида тази зима? - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида тази зима?
Автор: Александра Любова
New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида тази зима?
Снимка: canva

Новата година започна и всеки истински пътешественик вече усърдно планира кои ще бъдат следващите дестинации, които иска да посети. Аз пък се замислих кои са моите мечтани места по света, до които все още не съм имала възможността или бюджета да видя с очите си. 

Говорейки за бюджетни пътувания, нямаше как да не отворя сайта на Wizz Air, за да потърся възможно най-изгодните предложения и да съм сигурна, че ще пътувам удобно и на добра цена. 

Всяка зима пред мен стои големият въпрос - на топло или на студено? От една страна мечтая за истинска зимна идилия, дървена къщичка, камина, ски, а след това топъл шоколад и меко одеало. От друга страна обаче да напуснеш студеното време и да се пренесеш в лятно блаженство с коктейл в ръка никак не е преживяване за пренебрегване. И да, отново се чудя накъде да поема и как да планирам следващото пътуване, но реших да споделя с вас мечтаните си дестинации, а вие може да ми помогнете да избера по-лесно!

Швейцария, Базел

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Basel I Switzerland (@baselswitzerland)

Базел е третият по големина град в Швейцария, сгушен в Алпите, граничещ с Франция и Германия. Това, разбира се, дава своето отражение и както споделят посетители, няма как да не усетите мултикултурната му атмосфера. Базел включва комбинация от историческа и модерна архитектура, включително средновековни структури, барокови сгради и съвременен дизайн.

Всички се впечатляват от Швейцария, но сякаш повечето хора искат да я посетят през по-топлото време. Аз мечтая за снежна приказка в Базел. Разглеждайки обстойно Google Maps, вече мислено съм се пренесла до красивия фонтан Tinguely, после до Cathedral Hill и с бавни крачки се наслаждавам на заснежените покриви и криволичещите улици на добре запазения стар град. 

До Базел най-лесно и удобно се стига с Wizz Air като полетът трае малко повече от 2 часа. Проверявайки цените на сайта им, установих, че мога да закупя билет на стойност 28,99 лв в посока. Разбира се, важни са и датите, които избираме, но съобразявайки това, мога да направя мечтаното пътуване реалност на съвсем достъпна цена.

Португалия, Лисабон

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида тази зима?
Снимка: pexels

Не знам колко мечтани дестинации имат хората обикновено, но аз не се ограничавам до определен брой, а гледам бързо да отмятам старите и със същата скорост да планирам нови. Така веднага в съзнанието ми изниква и магичната Португалия и по-конкретно - Лисабон.

Това е едно от най-топлите места в Европа през зимата, а и до месец март не е в натоварен сезон. Този факт ме кара да се усмихвам мислено като знам, че ще избегна купищата туристи. 

Не знам точно от къде минава жълтия трамвай 28, но това не ми пречи мислено да се возя на него и да си представям красивата архитектура, която се простира пред погледа ми през прозореца. Със сигурност знам, че се вмъква из стръмните улички на най-стария квартал в града - Алфама и пълзи нагоре бавно на една ръка разстояние от сградите. 

 

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида тази зима?
Снимка: canva

Не бих пропуснала да посетя и най-известната сладкарница в Лисабон – Pasteis de Belem, където да опитам сладките им изкушения, както и най-емблематичния им десерт Pastel de Nata. Леко скептично настроена, но все пак съм решена да се осмеля да опитам зелено вино Vihno Verde. Ще споделя впечатления скоро, надявам се!

Нещо, което истински ме притесняваше бяха цените за билети до Лисабон, тъй като бях чувала, че са доста скъпи. Отново направих бърза справка със сайта на WizzAir и с радост установих, че мога да намеря полети за под 100 лв в посока, като ако използвам картата си на Wizz Discount Club цената става още по-примамлива.

ОАЕ, Абу Даби

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида тази зима?
Снимка: pexels

Явно и мен ме е обхванала истерията по екзотичните дестинации, а и защо пък не! Нека бъде лято! Вече си представям как напускам студената София и се отправям към топлия и мистичен Изток. Три чифта бански са хвърлени в багажа, ей така, за всеки случай! 

Първите места, които веднага съм набелязала за посещение са Национален аквариум на Абу Даби, Джамия Шейх Зайед, Кралският дворец и Кулата Етихад. Не мога да пропусна, разбира се, и обиколка из пустинята или сафари!

 

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида тази зима?
Снимка: canva

Единственият в света развлекателен комплекс на италианската марка Ferrari се намира на изкуствения остров Яс, който с удоволствие бих посетила. Над 20 атракции, сред които уникален състезателен симулатор на Формула 1, бързи картинг състезания и 4D кина. Нищо, че съм момиче, всичко това ме кара да се вълнувам още от сега!

Всички сме опитвали столичните дюнери, но нямам търпение да пробвам шаурма - кралят на храната в ОАЕ. 

За около 5 часа с полет на WizzAir мога да се пренеса на топлия и екзотичен рай на Абу Даби, забравяйки за софийския студ.

Испания, Малага

Нещото, което много ме впечатлява в Малага е, че почти всички улици са пешеходни и вече мечтая за дълги обиколки из града. 

Трудно ми е да избера коя да бъде първата забележителност, която да посетя и затова ще изброя една след друга тези, които грабнаха вниманието ми веднага - Катедралата на Малага, Арена за корида, Римският театър и Ботаническата градина Ла Консепсион.

 

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида тази зима?
Снимка: canva

Представям си как съзерцавам залязващото слънце над морето от комфорта на луксозен катамаран. Искам да се насладя на питие и тиха музика на борда и да се възхищавам на зашеметяващите гледки към силуета на Малага.

Иска ми се да преживея необикновения Caminito del Rey и да се насладя на природата, реката и да науча интересни факти по време на тази уникална разходка.

 

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида тази зима?
Снимка: canva

И нека не забравяме автентичното фламенко шоу, представено из различните клубове в града. Едно от нещата, които не са за изпускане, е кулинарна обиколка из нощния живот на Малага, където да се насладя на изключителния вкус на Испания, опитвайки някои от изисканите вина от регионите и разбира се, тапас.

Макар, че най-популярният сезон за пътувания до Малага е през лятото, WizzAir предлага изгодни възможности за пътуване през зимата, когато температурите са приятни, а тълпите от туристи не са толкова големи.

Подготовка

Благодарение на бюджетните варианти, които открих в сайта на WizzAir, вече съм готова да организирам следващото си мечтано пътешествие. Все пак ще се радвам да споделите с мен коя от дестинациите сте посетили и защо ви е харесала, както и какво препоръчвате задължително да видя!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин