New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида това лято? - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида това лято?
Автор: Александра Любова
New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида това лято?
Снимка: canva

Хубавото на мечтите е, че не те ограничават нито финансово, нито времево, нито по какъвто и да било начин. Аз обаче обичам да мечтая практично що се отнася до желани дестинации, защото искам наистина да успея да ги посетя, а не да остават едни неосъществени блянове.

Затова първото нещо, което правя, е да прегледам изгодните оферти за пътуване през лятото на Wizz Air. Веднага отворих секцията лятна разпродажба с цени от 29,99 на полет, за да видя кои места мога да видя на безумно ниска цена!

Обединено кралство, Лондон

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида това лято?
Снимка: canva

На пръв поглед Лондон не може да се конкурира с типичните летни дестинации, тъй като му липсва плаж и слънчев климат, но компенсира това с много готини събития и възможности, които са достъпни през този период. Според мен е чудесно да разгледам града извън дъждовния му период (доколкото е възможно), както и да се разходя из красивите паркове на приятна температура около 23 градуса. Хайд парк е най-големият в Лондон, където има всякакви забавления, дори и кино на открито. Освен него бих посетила и Риджънтс Парк и Хампстед Хийт. Разхождайки се из техните просторни градини, бих се качила на лодка на езерото Сърпентайн или просто да се отпусна под сянката на някое дръвче и да се насладя на прекрасното лятно време.

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида това лято?
Снимка: canva

Винаги ми се е искало да посетя Бъкингамския дворец, както и очарователните квартали Нотинг Хил, Ковънт Гардън и Шордич. Може би не знаете, но аз съм истински любител на магията и веднага бих се впуснала във вълнуваща обиколка, изследвайте емблематични места като енигматичната Диагонална алея и мистичното училище Хогуортс. 

Хоризонтът на Лондон е един от най-зрелищните в Европа. Бих се насладила на панорамната гледка към британската столица от Sky Garden или платформата за наблюдение на най-високата сграда в Лондон The Shard. Куполът на катедралата Сейнт Пол също предлага една от най-добрите гледки към силуета на Лондон. Не бих пропуснала и Big Ben за нищо на света!

Wizz Air няма да ви отведе магически през перона на 9 и 3/4, но за 3 часа ще се пренесете в Лондон - градът на двуетажните автобуси, червените телефонни кабини и вълшебния свят на Хари Потър.

Швеция, Стокхолм

 

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида това лято?
Снимка: canva

Стокхолм е обичан от мнозина като един от най-красивите градове за посещение през лятото (ще кажа със сигурност след като проверя лично). Бих се насладила на популярните забележителности на открито около Gamla stan с калдъръмените му улици и живописни сгради от 17-и и 18-и век.

Stortorget е малък площад в средата на Gamla Stan и един от най-старите в Стокхолм. Красив и колоритен, той е дом на Nobelmuseet (История на Нобеловата награда и нейните носители). Няма как да пропусна да направя красива снимка за Instagram на това популярно и обичано от мнозина място.

Старият град е туристически и според мен не е за изпускане - красивата му архитектура и витрините го правят страхотно място за непринудена разходка и закупуване на сувенири. 

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида това лято?
Снимка: canva

Бих разгледала и най-тясната улица в Стокхолм и Café Dox, където се твърди, че е уютно и има много добри сандвичи с франзела. Както ясно се подразбира - обожавам сладкишите и търсейки препоръки попаднах на Café Chokladkoppen, което предлага може би най-добрата шоколадова торта в Стокхолм, но предстои да проверя. 

Освен фен на магията съм и истински ценител на музиката от 70-те години, така че задължително ще се отбия и до музея на ABBA.

Докато изслушам един от албумите на ABBA, вече ще трябва да слизам от борда на Wizz Air, нетърпелива да опитам популярните шведски кюфтенца, а ако съм достатъчно смела - и миризливата херинга. Няма да ви лъжа - след полет винаги огладнявам!

Италия, Бари

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида това лято?
Снимка: canva

Отдавна ми се иска да се потопя в средновековната архитектура и история на Бари.

Този морски пристанищен град в източната част на Южна Италия е място, което привлича много туристи заради римската си история и руини и често е сравняван с Тоскана. Как да пропусна да разгледам множеството катедрали, музеи и художествени галерии.

Дойде ли време за плаж, веднага се сещам за южното крайбрежие, осеяно с безброй  заливи, всеки от които може да се похвали с прекрасни плажове, атмосферни морски градове и ослепително сини води. Мнозина го смятат за най-красивото крайбрежие в Италия и вероятно ще ми е трудно да не се съглася.

Кристално сините води в Полиняно а Маре са особено изкушаващи и мога да избирам между скалисти и пясъчни плажове. Нямам търпение да си събера красиви бели камъчета от Кала Порто

 

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида това лято?
Снимка: canva

Нещото, което най-много ме привлича към Бари е Алберобело - средновековно село в покрайнините на града, точно на „тока на ботуша“ на Южна Италия. Известно е най-вече с живописните си варосани колиби, първоначално построени от сух варовик. Няма да повярвате, че в тях все още живеят хора и до днес. Тези традиционни апулийски къщи се наричат ​​трули, за които се смята, че са построени през 14 век. 

От това красиво място ме дели само час и половина път с полет на Wizz Air. Със сигурност ще стигна по-бързо, отколкото обичайно ми се налага да пътувам до българското Черноморие.

Франция, Ница

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида това лято?
Снимка: canva

Ница е едно от най-бляскавите места във френското Средиземноморие и е дом на стотици дейности и атракции през най-горещото време на годината. 

Разходка по Френската Ривиера ми се струва толкова изкушаващо! Едни от любимите ми филми с Луи дьо Финес са заснети именно там и това ме кара от малка да мечтая за това приключение. Пътешествие с лодка от Ница до Сен Тропе, отпивайки от чаша ароматно френско вино (за предпочитане розе) и хапвайки синьо сирене. Да, както казах, ценител съм на вкусната храна.

Простираща се на 7 километра, Promenade des Anglais е най-известната атракция на Ница, която не бих пропуснала да посетя. Тази широка павирана алея получава името си от английските аристократи, които са прекарвали ваканциите си в Ница през 1800 г. Те искали удобно място за разходка, където да се наслаждават на гледката към морето, затова платили за изграждането й. 

 

New Year's Resolutions: Къде мечтая да отида това лято?
Снимка: canva

Кан и Ница, като съседни градове, са само на 45 минути с влак или автобус. Това прави всяко голямо събитие, което се провежда в съседния град, много лесно достъпно от Ница.

Юли и август мога да се насладя на фестивала на фойерверките в Кан без да му мисля много. Не бих пропуснала и Монако, въпреки че не мисля, че бюджета ми ще позволи да се развихря в някое от много казина.

Всички мои мечтани летни дестинации се оказаха на една ръка разстояние. С полет на Wizz Air мога да стигна до Ница за малко повече от два часа. 

Благодарение на невероятните оферти, които открих в сайта на Wizz Air, вече рисувам в главата си следващото си приключение с цветове на вълнение. Нямам търпение да чуя вашите пътешественически истории! Кои от тези чудесни места сте посетили и какво ви впечатли? Дайте ми своите най-добри препоръки за това, което трябва да изживея задължително!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин