Нов прочит на Червената шапчица – туризъм с вълците - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нов прочит на Червената шапчица – туризъм с вълците
Автор: Peika.bg
Нов прочит на Червената шапчица – туризъм с вълците

Едва ли има човек, който не знае приказката за Червената шапчица и лошия вълк. Истаната обаче, е, че освен, че се славят с лоша репутация, вълците омагьосват хората от много, много отдавна. Страхът е не по-голям от необяснимото привличане. Затова не е чак толкова странно, че в Германия можете да се срещнете с вълци - в естествената им среда.

На тези уникални екскурзии, каквито не съществуват никъде другаде в Европа, посетителите дори могат да се приближат до глутницата и да установят контакт с животните. Водачът Хендрик Щахнау се грижи близките срещи с вълците да бъдат възможно най-вълнуващи и безопасни. 

Колегите му са 21 аляски маламута и гренландски кучета. Това са най-дивите породи кучета за впряг, чиито нрав и поведение най-много наподобяват тези на вълците.

Днес много малко вълци живеят в дивата природа на Западна Европа. Официално от 1904 г. в Германия няма живи вълци – причина е изтребването им,– но през 2000 г. се появява малка популация в Саксония. В последствие в Саксония и Бранденбург биолози са регистрирали шест глутници, живеещи на свобода.

Следващата стъпка е направена на през 2010 г. в германския град Дьорферден, където е отворен център за вълци.

Вълчи нощи, училищни екскурзии, детски лагери - ето така в Германия правят вълка по-лесен за разбиране и помагат за забравянето на детските приказки.

 

Ако тази история ви е харесала, последвайте Peika.bg и във Facebook!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин