Нова година на Таймс Скуеър ще стане виртуална тази година - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нова година на Таймс Скуеър ще стане виртуална тази година
Автор: Peika.bg

Когато тапата на шампанското гръмне тази година, няма да има над стотици хиляди нюйоркчани и туристи, събрали се на Таймс Скуеър.

Феновете на събитието вместо това ще отброяват последните секунди от дома си, тъй като почитаните във времето новогодишни празненства стават цифрови с фокус върху „човешкия дух“, като празнуват онези, които са ни пазили по време на пандемията от основни работници, лекари до учени и всички на първа линия.

Когато стрелките минат 12, отбелязвайки началото на 2021 г., на Таймс Скуеър няма да има целувки, прегръдки и размахване на балони.

Тази година тържествата се намаляват поради коронавируса. Но това не означава, че хората няма да видят падането на топката в полунощ или да участват в церемонията. Според организаторите се създава виртуално изживяване, което позволява на хората да празнуват, където и да се намират.

„Повече от всякога в тези разделени и изпълнени със страх времена, светът отчаяно трябва да се събере символично и виртуално, за да отпразнува хората и нещата, които обичаме, и да очакваме напред с чувство за обновление и ново начало“, каза Тим Томпкинс, президент на Алиансът на Таймс Скуеър.

На Таймс Скуеър ще има изключително ограничени и социално-дистанцирани тържества, но целта на тези събития е да допълнят новите и подобрени виртуални, визуални и дигитални предложения.

Плановете все още са в процес на разработка, но собственикът на One Times Square, където пада новогодишната топка, е изградил приложение за излъчване, което ще свърже хората по целия свят с честванията в Ню Йорк. Производителите казват, че тази година фокусът ще бъде върху реагиращите и хората, които са ни пазили по време на пандемията.

„Едно нещо, което никога няма да се промени, е изтичането на времето и пристигането на Нова година в полунощ на 31 декември“, каза Томпкинс. „Тъй като повече от всякога в тези разделени и изпълнени със страх времена, светът отчаяно трябва да се събере символично и виртуално, за да отпразнува хората и нещата, които обичаме, и да гледа напред с чувство за обновление и ново начало.“

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин