Новата (временно) най-висока сграда в Европа - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Новата (временно) най-висока сграда в Европа
Автор: Peika.bg

Състезанието за най-висока сграда става все по-ожесточено. След като на 5 юли 2012 г. The Shard (известен още като Кулата на Тауър бридж) беше официално открит в Лондон като най-високия небостъргач в Европа, през ноември 2012 г. вече е успешно детрониран. Въпреки, че още не е завършен, руският небостъргач Mercury City Tower вече е с цели 29 м по-висок от The Shard и се извисява на 339 м над Москва.

След завършването си Mercury City Tower ще има офиси, луксозни апартаменти, магазини, ресторанти, както и специален клубен етаж – общо 70 надземни и 5 подземни етажа.

От височината на последните етажи се разкриват невероятни панорамни гледки към Москва. Все още не е обявено дали ще има наблюдателна площадка за туристи, но пък ние сме ви подготвили галерия – все едно сте там.

И като казахме, че битката за небостъргач номер 1 в Европа е ожесточена - Mercury City Tower може да се порадва на първото си място, докато го държи. Съвсем близо до него се строи друг впечатляващ небостъргач – Federation Tower, който ще бъде 506 м.

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин