Нови 18 велосипедни маршрута бяха открити в САЩ - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нови 18 велосипедни маршрута бяха открити в САЩ
Автор: Peika.bg
Нови 18 велосипедни маршрута бяха открити в САЩ

Лято е, така че сега е идеалното време човек да се наслади на каране на колела в дивата природа. Ето и една добра новина – система за велосипедни маршрути в САЩ добави 18 маршрута към своята мрежа, предоставяйки на колоездачите разнообразни живописни пътешествия из Калифорния, Индиана, Охайо, Юта и Вашингтон – и гледки, за които си заслужава да натиснете спирачката.

Прибавените в мрежата маршрути са с обща дължина от 2903 мили, като по този начин се доближават до общата дължина от 50 000 официално признати мили с номерирани и подписани велосипедни маршрути, които свързват всеки щат в страната.

Велосипедните маршрути свързват градските със селските райони и провинцията спътеките сред природата, улеснявайки хората да се свързват помежду си и с естествения свят и осигурявайки значителен тласък на велосипедния туризъм във всяка държава.

„Разрастването на системата е от полза за всеки човек, който пътува с колело, казва Скот Панкрац, изпълнителен директор на Adventure Cycling – организация с нестопанска цел, която осигурява координация за USBRS. Ние благодарим нашия държавен отдел на транспортните партньори, които разбират ролята, която пътуването с велосипеди играе в нашата национална инфраструктура, поддържайки здравето на хората и трансформирайки общностите, увеличавайки икономическата активност в цялата страна.

В Калифорния има два нови маршрута. Човек води велосипедисти от границата с Аризона, през високопустинната магистрала National Trails Highway по маршрут 66 и в Лос Анджелис, който завършва на кея Санта Моника. Другият започва на границата с Орегон и преминава през секвои, крайбрежни носове и през моста Голдън Гейт. Горе във Вашингтон, маршрутът се влива в каньона на река Змия. Отзад и се движите с колело в тези забавни градове.

Охайо обяви шест нови американски велосипедни маршрута, които свързват големите градове на щата, както и такива, които отвеждат колоездачите до живописни места като езерото Ери и вътрешната пътека на Северното крайбрежие. В Индиана това е пътуване с колело през земеделски земи, хълмове и удобен за велосипеди Блумингтън. Докато са в Юта, колоездачите могат да пътуват от Уасач Фронт до Солт Лейк Сити.

Към днешна дата USBRS е определил 17 734 мили маршрути в 31 щата и Вашингтон, окръг Колумбия, и още са на пътпоне 40 щата в момента разработват американски велосипедни маршрути, надграждайки съществуващи маршрути, офроуд пътеки, ленти, ниски –транспортни пътища и пътеки, така че велосипедистите да могат безопасно да изследват страната на две колела.

Цифровите карти за всички посочени американски велосипедни маршрути са достъпни безплатно на уебсайта на Асоциацията за приключенски колоездене.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин