Нови влакови линии свързват различни европейски градове - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нови влакови линии свързват различни европейски градове
Автор: Peika.bg
Нови влакови линии свързват различни европейски градове

Нов влак със спален вагон, който трябва да бъде пуснат през 2022 г., ще свърже Прага, Дрезден, Берлин, Амстердам и Брюксел и ще добави към мрежа от планирани маршрути, които ще свържат европейските градове.

Новият влак от RegioJet и European Sleeper ще тръгне рано вечерта от Прага през Дрезден и Берлин до Амстердам и ще завърши в Брюксел, където ще пристига сутрин. Влаковете ще улеснят пътуването както на седалки, така и в спалните вагони и ще предлагат безплатен достъп до интернет, закуска, безплатно кафе и други услуги. Транспортът на велосипеди също ще бъде улеснен. RegioJet също ще пусне нова услуга за нощни влакове по маршрута от Прага през Премишъл до Лвов тази година.

Съобщението допринася за най-голямото планирано разширяване на европейската мрежа от нощни влакове от години. Държавните железници в Германия, Австрия, Франция и Швейцария вече обявиха партньорство с инвестиционен фонд на стойност 605 млн. долара (697 млн. евро) за съживяване на нощните услуги. Само преди четири години Deutsche Bahn, държавната железница на Германия, продаде всички свои спални вагони, обявявайки ги за нерентабилни поради ниския брой пътници. Но изменението на климата и наложените мерки заради обявената пандемия променят начина, по който пътниците стигат от А до Б, а някои европейски пътувания с влак всъщност са дори по-бързи от летенето със самолет.

Очаква се още пет маршрута да стартират през следващите четири години. До декември 2021 г. ще функционира нова нощна услуга между Виена и Париж през Мюнхен, както и между Цюрих и Амстердам. Влаковете между Цюрих и Рим ще бъдат по разписание от декември 2022 г. Очаква се през декември 2023 г. да има друга влакова услуга между Виена и Париж, която пътува през Берлин и Брюксел. Нощните влакове също ще започнат да се движат между Цюрих и Барселона от декември 2024 г.

Отделно Швеция обяви през 2020 г., че планира да въведе нова международна услуга за нощни влакове до Германия и Белгия до 2022 г. Новият маршрут ще свързва шведските градове с Хамбург и Брюксел, позволявайки бързи връзки до Централна Европа и Великобритания.

Нов евтин нощен влак между Прага и хърватското крайбрежие тръгна миналото лято и стана толкова предпочитан за туристите, че той започна да се движи всяка вечер. През първите си седмици бяха продадени над 30 000 билета, а някои влакове бяха изцяло резервирани благодарение на билети, които бяха на цена само 22 евро (19,11 долара) в едната посока.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин