Новогодишният концерт във Виена, Австрия - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Новогодишният концерт във Виена, Австрия
Автор: Елена Исаева

Красивата столица на Австрия, Виена е известна с коледни си базари и новогодишни украси. Тя е един уникален градо, в който има за всеки по нещо – история, култура, забавления, изкуство, увеселителни паркове, красиви дворци и други.

 

Всяка година в средата на месец ноември улиците и площадите грейват в една красива коледна премяна. Центърът на града се украсява богато, с много светлини и различни светлинни ефекти. На традиционните коледни базари може да намерите вкусно приготвена храна, ухаеща и приканваща да опитате от всяко нещо, което срещне погледа ви. Сладкишите са също не са за изпускане и са също толкова изкушаващи и вкусни. А греяното вино ще ви стопли в зимните и хладни вечери. Тук целодневно е оживено и много приятно. На импровизирана сцена се изпълняват коледни концерти и представления, които допринасят за празнично настроение. Виена е наистина едно чудесно място за посещение именно около коледните празници. Всичко изглежда толкова вълшебно и цветно.

Новогодишният концерт във Виена, Австрия
Снимка: pixabay.com

 

Освен коледните базари, всяка година на 1 януари в голямата зала на Виенското музикално сдружение се провежда Новогодишният коледен концерт на Виенския филхармоничен оркестър. Това е много запомнящо се събитие, с изпълнение на прекрасна класическа музика на живо. Представят се талантливи изпълнители основно по музика на семейство Щраус. Програмата съдържа и творби и на други изпълнители. Понякога тук гастролират и чуждестранни изпълнители. Винаги едно от изпълненията е съпроводено с танц на балета на Виенската държавна опера. Концертът е истинска наслада за сетивата и душата. Звучат валсове, мазурки, полки и маршове. Музиката е завладяваща и подканваща да си тананикате и потропвате с крака. Кулминацията на концерта са изпълненията на валса „На хубавия син Дунав“ на Йохан Щраус, бърза полка и „Радецки марш“. Изпълнителите излизат до три пъти на бис. Публиката издава възклицателни възгласи, а накрая диригентът дирижира ръкоплясканията на публиката.

Новогодишният концерт във Виена, Австрия
Снимка: pixabay.com

 

Това е едно от най – търсените събития, провеждани в навечерието на Нова година, Билетите свършват наистина много бързо. Ако искате да присъствате на това грандиозно музикално шоу с класическа музика е необходимо почти година по – рано да резервирате и купите своите билети. Концертът заслужава усилието да се подсигурите с билет от рано.

Новогодишният концерт във Виена, Австрия
Снимка: pixabay.com

Това е събитие, което се отразява в цял свят. Почти всички държавни телевизии закупват правата да предават записа на концерта. Но разбира се най – добрата акустика и музикални ефекти се изживяват на място в залата. Ако решите до отидете, бъдете предвидливи като закупите билетите си много по – рано и знайте, че няма да съжалявате. Подарете си този уникален подарък за душата поне веднъж.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин