Някои от най-красивите езера на Австрия - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Някои от най-красивите езера на Австрия
Автор: Елена Исаева

Австрия е държава без излаз на море, разположена в Централна Европа. Граничи с Германия на северозапад, Чехия на север, Словакия на североизток, Унгария на изток, Словения и Италия на юг и Швейцария и Лихтенщайн на запад.

Австрия е страна в Западна Европа, която е известна със своите прекрасни писти за ски и сноуборд, столицата Виена и нейните забележителности, виенския шницел и какво ли още не. Тя определено е сред най – посещаваните държави в Европа и безспорно има защо. Всеки град тук, дори малко населено място има един прекрасен австрийско-тиролски чар, към който няма да останете безразлични. Австрия е почти изцяло планинска страна, като само около 30 % от нейната територия е с надморска височина под 500 метра.На територията на Австрия в планинската верига Алпи има цели 13 върха, които са с надморска височина над 3000 метра.

Някои от най-красивите езера на Австрия
Снимка: pixabay.com

Страната има население от приблизително 8,9 милиона души, като нейната столица и най-голям град е Виена. Официалният език е немски, а валутата е евро.

Австрия е известна с богатото си културно наследство, зашеметяващата алпийска природа и приноса си към класическата музика, изкуството и литературата. Освен това е популярна туристическа дестинация, привличаща милиони посетители всяка година в своите градове, ски курорти и живописни села.

Някои известни австрийци включват Волфганг Амадеус Моцарт, Зигмунд Фройд, Арнолд Шварценегер и Кристоф Валц. Австрия също е дом на много световноизвестни ски курорти като Кицбюел, Санкт Антон и Ишгъл.

Австрия има множество езера, естествени и изкуствени, които са популярни туристически дестинации. Ето някои от най-известните езера в Австрия,които са толкова красиви, че веднага ще поискате да ги посетите:

Езерото Волфгангзее - Разположено е в района на Залцкамергут в Австрия, езерото Волфгангзее е заобиколено от живописни планини и е популярно място за плуване, разходка с лодка и туризъм.

Някои от най-красивите езера на Австрия
Снимка: pixabay.com

Езерото Атерзее – известно с кристално чистата си вода, езерото Атерзее е най-голямото езеро в района на Залцкамергут и е популярна дестинация за плуване, ветроходство и уиндсърфинг.

Езерото Халщат – Заобиколено от зашеметяващи планини, езерото Халщат се намира в град Халщат и е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Известен е с красивите си гледки и е популярно място за разходка с лодка и риболов. Това е едно малко приказно австрийско градче, което не бива да пропускате по време на обиколката си из Австрия.

Някои от най-красивите езера на Австрия
Снимка: pixabay.com

Езерото Цел – Разположено в региона Цел ам Зее-Капрун в Австрия, езерото Цел е известно с кристално чистата си вода и зашеметяващите гледки към околните планини. Това е популярна дестинация за плуване, разходка с лодка и туризъм.

Нойзидлерско езеро – Разположено на границата между Австрия и Унгария, Нойзидлерското езеро е най-голямото езеро в Австрия и е популярна дестинация за уиндсърфинг и ветроходство.

Езерото Фушл – Разположено в района на Залцкамергут, езерото Фушл е известно с кристално чистата си вода и зашеметяващата гледка към околните планини. Това е популярно място за плуване, разходка с лодка и туризъм.

Езерото Траунзее – Разположено в района на Залцкамергут, езерото Траунзее е известно с кристално чистата си вода и зашеметяващата гледка към околните планини. Определено може да се каже, че това място спира дъха. Уверете се сами.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин