Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (2 част) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (2 част)
Автор: Александра Любова
Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (2 част)

Есента е един от най-живописните сезони. В него е побрана красотата на хиляди носени от вятъра листа в пъстроцветни багри. 

Природата е нашето бягство от сивото и забързано ежедневие и защо да не се насладим на този така живописен сезон на някои от тези красиви и обагрени в различни топли нюанси места.

5. Мускока, Канада

Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (2 част)

С редица национални и провинциални паркове в близост, включително Алгонкин, най-старият провинциален парк в Канада, Мускока е един от най-красивите райони, където може да надникнете е есенната феерия на листата в Северна Америка. През този сезон дърветата са окичени със златисти и кестеняви листа.

Местният туристически борд представя ежегоден списък с цветни маршрути на Muskoka Fall, като очертава най-добрите пътища за най-зрелищните гледки.

Но наистина, най-добрият начин да изпитате изцяло емоцията от променящите се листа е да походите, да карате велосипед или кану по една от многото пътеки, които пресичат региона.

6. Ароутаун, Нова Зеландия

Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (2 част)

Есенното пътуване не трябва да се ограничава до септември и октомври. От март до април Нова Зеландия е може би най-добрата есенна дестинация на Южното полукълбо. Преди спускането на снега есента осигурява перфектни условия за изследване на приключенските пейзажи на Нова Зеландия.

Arrowtown, малко пионерско градче близо до Куинстаун на Южния остров на Нова Зеландия, се счита за най-доброто място в страната, за да видите есенните листа.

Хълмовете са обагрени с цвят, перфектният фон за колекцията от причудливи сгради от плоча на града. Идването на есента се отбелязва всеки април с бурния есенен фестивал Arrowtown.

7. Киото, Япония

Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (2 част)

Японците използват термина momijigari, за да опишат идването на есента, като обикновено е придружено от пикник с приятели. И кое по-добро място от красивия императорски град Киото?

Киото е залят с хрупкави, червени листа от октомври до ноември. Древните храмове в Киото, като храм Кийомидзу-дера и храм Ейкан-до, са драпирани в японски кленови дървета.

Не забравяйте да направите разходка с лодка по река Хозу, за да опитате великолепните есенни нюанси на долината.

8. Мамутските езера, Калифорния, САЩ

Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (2 част)

Докато есенните листа на Нова Англия привличат цялото внимание, има едно също толкова вълнуващо есенно зрелище, случващо се в другата част на САЩ, в горите на Мамутските езера, Калифорния.

С планини и гори, боядисани в злато, пурпурно и оранжево, този район предоставя едно от най-добрите есенни шоута в страната.

Високо в Сиера Невада, възвишението на Мамутските езера, листата започват да обагрят гората през септември и тази красота може да бъде видяна още и през ноември. Разположен срещу грапави каньони, издълбани от бързащи потоци, това е нещо, което може да се види най-добре пеша.

Тръгнете по Heart Lake Loop. Пътеката започва от Coldwater Campground Trailhead и представя на вашето внимание едни от най-добрите цветове на есента, както и консолидираната златна мина Mammoth. 

9. Дилиджан, Армения

Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (2 част)

Загърнат високо в залесени гори и заобиколен от национални паркове, красивият град Дилиджан често е наричан „Швейцария на Армения“.

С причудливи дървени сгради, приятна температура и кафенета, сервиращи кафе и гата (местен сладкиш). През октомври и ноември листата на горите представят ефектни нюанси на червено, златисто и оранжево..

Най-близкият манастир е Хагарцин, лесно достигащ се по нежна гориста пътека, точно в покрайнините на града. Изработен от златен камък, той изглежда като перфектна картина сред есенните листа.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин