Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (1 част) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (1 част)
Автор: Александра Любова
Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (1 част)

Есента е един от най-живописните сезони. В него е побрана красотата на хиляди носени от вятъра листа в пъстроцветни багри. 

Природата е нашето бягство от сивото и забързано ежедневие и защо да не се насладим на този така живописен сезон на някои от тези красиви и обагрени в различни топли нюанси места.

1. Килписярви, Финландия

Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (1 част)

Килписярви е мъничко село, разположено в северната част на Финландия на норвежката граница. Това спокойно село е едно от малкото места в света, където можете да се насладите едновременно на Северното сияние и есенните цветове, в район с неподправена природна красота.

Kilpisjärvi, който е дом на най-високите върхове на Финландия, също е едно от най-добрите места в света за преходи в Арктика. Това е една недокосната земя, където стадата от елени свободно се скитат край кристални, стъклени езера - идеални за любителите на природата и фотографията.

Разположен близо до Северния ледовит океан, там се срещат и три държави - Швеция, Норвегия и Финландия.

2. Креденхил, Херефордшир, Великобритания

Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (1 част)

Credenhill Park Wood е местна забележителност с историческо и екологично значение и е обозначен като древен паметник.

Обектът включва 13 хектара древна горска площ. Разходете се по спокойните пътеки сред дърветата и забележете малките и редки растителни видове, ранните лилави орхидеи и ароматен див чесън.

Крепостта на хълма от Желязната епоха, която е неразделна част от обекта, е един от най-големите крепостни хълмове в Англия. Смята се, че е племенна столица от желязната епоха. Разходката до върха си заслужава, гледките, пътечките в природата - всичко е вълшебно.

Най-отгоре ще видите гледки към Уелс. Попийте есенния пейзаж и оставете въображението си да ви върне към едно отминало време.

3. Езерото Блед, Словения

Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (1 част)

Мистичното езеро Блед, с малкото островче в него, отново на име Блед, са атрактивна туристическа дестинация. Най-красивата панорамна гледка се разкрива от кацналият на брега замък - един от най-старите средновековни замъци. На острова атмосферата е допълнена с приказна църква. Мястото е идеално за посещение по всяко време на годината, но през есента, когато дърветата, рамкиращи езерото, обгръщат с всякакви топли нюанси, езерото е наистина спиращо дъха.

Започнете обиколката рано и се разходете около езерото. На всеки няколко стъпки ще се натъкнете на завладяваща гледка. Наемете лодка и гребате до острова, за да оцените напълно красотата и пейзажите - наистина 360-градусово изживяване.

4. Национален парк Сеораксан, Южна Корея

Няколко дестинации за среща със страхотни есенни цветове (1 част)

Когато корейците си представят есенни пейзажи, те се сещат за национален парк Сеораксан, където листата започват да променят цвета си по-рано, отколкото където и да е другаде в Корея. Докато времето се променя, целият връх изглежда така, сякаш гори.

Има и допълнителното предимство - можете да избягате от есенния хлад, като се потопите в един от естествените горещи извори в района.

Ако решите да се разходите до грандиозния връх Улсанбави, не забравяйте да следвате водачите на местните жители и да видите древния храмов комплекс в Синхенгса.

Първо построен през 653 г., той е дом на Тонгил Дабул, Великият Буда, който е висок 14,5 метра. Той изглежда особено внушително и красиво, подкрепен от червени и оранжеви листа, обагрен в красотата и изяществото на природната есенна магия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин